Skip to main content
Til toppen
Hjemmelaget ravioli med sopp og ricotta

Hjemmelaget ravioli med sopp og ricotta

Det er lite som slår hjemmelaget ravioli. Det er litt jobb, men enklere enn man skulle tro. Og ved hjelp av fantastisk tørket steinsopp, salvie, sitron og parmesan, kan du reise til Italia via ditt eget kjøkken.

Du trenger

Pastadeig: 

  • 350 g tipo-00 hvetemel
  • 150 g durumhvete eller semolina
  • 10 eggeplommer
  • 3 egg

Fyll: 

  • 60 g tørket steinsopp
  • 150 g aromasopp eller champinjong
  • 250 g ricotta
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ts hvitvinseddik
  • 1 neve basilikum
  • Flaksalt og nykvernet svart pepper

Til servering: 

  • 125 g smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløkfedd
  • Et par blader salvie
  • Saft fra ½ sitron
  • Revet parmesan

Slik gjør du

Deig:

  1. Ha begge melsortene i en bolle og bland godt. 
  2. Lag en fordypning i midten og ha i eggeplommer og egg. Pisk eggene sammen med en gaffel og rør inn litt og litt av det tørre i eggene, til alt det tørre er rørt inn. 
  3. Ha over på kjøkkenbenken og kna sammen i 5-10 minutter til deigen er jevn og glatt. 
  4. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 30 min. 

Fyll:

  1. Ha tørket steinsopp i en bolle og hell over kokende vann. 
  2. Skjær løken i terninger og stek på medium varme i olivenolje til løken er blank. 
  3. Kutt aromasopp eller champinjong i skiver og stek sammen med løken til soppen begynner å få litt farge.
  4. Hell vannet av den tørkede soppen og rør inn i pannen sammen med hvitvinseddik og hvitløk. Stek i 2-3 minutter til. Ta vekk fra varmen og avkjøl. 
  5. Ha den avkjølte soppblandingen i en foodprosessor sammen med basilikum, og puls sammen til det er grovt hakket. Eller ha over på en skjærefjøl og hakk med kniv. 
  6. Ha soppblandingen over i en skål og rør inn ricotta, salt og pepper.  
  7. Del pastadeigen i tre og jobb med en bit av gangen. Kjevle den så tynt som mulig med kjevle, eller bruk en pastamaskin.
  8. Legg en strimmel med pasta på kjøkkenbenken og ha 1 ts fyll bortover deigen med ca 10 cm mellomrom. Pensle med litt vann rundt fyllet og legg en pastastrimmel oppå. Begynn i den ene enden og press den øverste deigen rundt fyllet. Prøv å få med så lite luft som mulig rundt fyllet. Fortsett bortover raden. Skjær ut i firkantede biter eller stans ut med en raviolikutter. Dryss på litt mel eller semolina så ikke bitene fester seg til hverandre, og legg til side. Fortsett med resten av deigen. Deig som er til overs etter å ha skåret ut ravioli, kan knas sammen igjen. 
  9. Kok opp rikelig med salt vann og kok ravioli i 2-3 minutter. 
  10. Løft forsiktig ut med en hullsleiv og ha gjerne litt olivenolje på bitene så de ikke fester seg til hverandre. Legg til side. 

Servering:

  1. Smelt smøret i en stekepanne og la stå på medium varme til det begynner å få en gyllen farge. 
  2. Finhakk hvitløk og løk, og rør det inn i smøret. 
  3. Finhakk ⅔ av salvien og rør inn i smøret. Kok i 1 minutt og rør til slutt inn sitronjuice og de hele salviebladene. 
  4. Tilsett ravioli og la stå et par minutter til de er gjennomvarme. Legg ravioli på tallerkener og ha over rikelig med revet parmesan. 

Tips: Hvis du skal ha gjester går det fint å lage ravioli dagen i forveien og koke dem rett før gjestene kommer. Varm gjerne opp et par porsjoner om gangen eller bruk en vid panne. Hvis gjestene har lyst på påfyll, er det lett å varme opp litt til i det krydrede smøret. 
 

Visning
Dallari hvetemel tipo-00 1 kg

Italiensk finmalt tipo 0 mel som inneholder 11% protein. W 240 - 270. Brukes tradisjonelt til pizza. Melet gjør pizzaskorpen luftig og gir mye smak. Anbefalt hevetid 4-8 timer.

Produktnummer: 130151
Lagerbeholdning:
34,50 pr kg
Dallari durumhvete semolato 1 kg

Italiensk durumhvetemel, perfekt til utbaking av pizzabunner. Dette melet er også et godt alternativ til mel i hjemmelaget pasta, og gir en fin og gyden farge på pastaen.

Produktnummer: 130150
Lagerbeholdning:
48,50 pr kg
Borde tørket steinsopp 20 g

Aromatisk sopp som setter preg på enhver rett.

Produktnummer: 190065
Lagerbeholdning:
3.625,00 pr kg
Utsolgt
Ricotta 250 g

Italiensk ferskost, perfekt til pastasauser og annen matlaging.

Produktnummer: 907176
Lagerbeholdning:
176,00 pr kg
Martin Pouret hvitvinseddik 250 ml

Fransk hvitvinseddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410358
Lagerbeholdning:
260,00 pr l
Parmigiano Reggiano trekant 12 mnd DOP 150 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907588
Lagerbeholdning:
556,67 pr kg
Lenker
Min side