Skip to main content
Til toppen
Ostefondue

Ostefondue i fonduegryte

Ostefondue

Tradisjonell sveitsisk ostefondue med Gruyère, Emmentaler og Appenzeller. Osten smeltes på svak varme sammen med hvitvin, maisenna og eventuelt litt kirsch. Kjøp ost til fondue i vår nettbutikk eller se utvalget av butikkuttet ost i mindre størrelser i din lokale ostedisk. Her finner du alle våre oster til fondue.

Som drikke til ostefondue vil mange velge en vin fra de tradisjonelle fondue-områdene Valais i Sveits eller Jura i Frankrike. En tørr riesling eller chardonnay vil også passe godt.

For å lage ostefondue til 4 personer trenger du:

 • 3 dl hvitvin
 • 1 ss maisenna
 • 250 g Gruyère, revet
 • 250 g Emmentaler, revet
 • 250 g Appenzeller, revet
 • Salt og pepper
 • Kirsch (valgfritt)
 • Litt revet muskatnøtt (valgfritt)

Til servering

 • Store terninger baguette, loff eller godt landbrød
 • Cornichons og sølvløk

Slik gjør du:

 1. Bland 2 ss hvitvin med maisenna. Sett til side.
 2. Hell resten av hvitvinen i en gryte og varm opp til like under kokepunktet. Tilsett revet ost litt etter litt mens du rører. La osten smelte helt før du tilsetter mer. Fortsett til all osten har smeltet.
 3. Tilsett maisennablandingen litt etter litt til blandingen tykner. Smak til med salt og pepper og eventuelt kirsh og revet muskatnøtt hvis du ønsker det.
 4. Sett gryten midt på bordet og plasser skåler med tilbehør rundt. Har du en fonduegryte med varmebluss vil den holde fonduen varm og flytende. Hvis ikke kan det være lurt å varme opp fonduen innimellom.
 5. Server med store terninger ristet baguette, loff eller landbrød som dyppes i osten og eventuelt litt syltede grønnsaker som tilbehør.

Tips: I stedet for ostene i oppskriften kan du også bruke Comté eller Beaufort. Lag en norsk variant ved å bytte ut en av ostene med Bufar eller Raudberg. De vågale kan prøve en ny vri på ostefonduen ved å bytte ut en av ostene med en mild blåmuggost, som for eksempel gorgonzola eller Saint Agur - eller italienske Fontina. Husk at blåmugg og fontina er saltere enn fastost, smak derfor på fonduen før du tilsetter salt.

Visning
Utsolgt
Appenzeller extra ca 1,6 kg

Appenzeller, en sveitsisk klassiker mye brukt i ostefondue. Denne er ekstra lagret for en kraftigere smak.

Produktnummer: 907064
Lagerbeholdning:
861,36 pr kg
Gruyere AOP ca 2,2 kg

En mild ost fra fjellområdene Gruyere i Sveits.

Produktnummer: 907025
Lagerbeholdning:
686,01 pr kg
Emmentaler grottelagret AOP ca 3,6 kg

Sveitsisk Emmentaler grottelagret er lagret i 14 mnd.

Produktnummer: 907089
Lagerbeholdning:
680,24 pr kg
Lenker
Min side