Skip to main content
Til toppen
Tartiflette med reblochon

Tartiflette med reblochon

Tartiflette er en tradisjonell rett fra Sørøst-Frankrike. Retten minner om en potetgrateng med løk og bacon, toppet med osten reblochon.

Til tartiflette trenger du:

  • 1 kg kokefaste poteter
  • 200 g bacon eller pancetta
  • 2 stk løk
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl crème fraîche (valgfritt)
  • 500 g reblochon

Slik gjør du:

  1. Skru på ovnen på 200 grader.
  2. Kutt potetene i skiver eller terninger. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre.
  3. Kutt bacon og løk i tynne strimler. Stek baconet til det er sprøtt. Ha i løken og stek videre til løken er myk. 
  4. Legg potet, løk og bacon lagvis i en avlang ildfast form. Hell over hvitvin og eventuelt litt crème fraîche.
  5. Kutt en reblochon i to på midten slik at du får du runde skiver. Legg hver skive på toppen av formen med skorpen opp.
  6. Stek i ca 15 minutter til osten er smeltet.
Visning
Reblochon AOP 500 g

Kremet fransk kittmodningsost med en mild krydret smak. Brukes blant annet til tartiflette.

Produktnummer: 904948
Lagerbeholdning:
594,00 pr kg
Montebello 0% hvit matvin 187 ml

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.

Produktnummer: 472073
Lagerbeholdning:
238,02 pr l
Nordur havsalt 125 g

Håndhøstet gourmet havsalt uten tilsetningsstoffer fra Island, perfekt til topping.

Produktnummer: 514130
Lagerbeholdning:
452,00 pr kg
Lenker
Min side