Skip to main content
Til toppen
Spansk tortilla med chorizo og potet

Spansk tortilla med chorizo og potet

Skal du servere tapas? Spansk tortilla med chorizo og potet er en nydelig og mettende rett til tapasbordet som elskes av liten og stor!

Bruk Chorizo dulce for en mild smak som passer hele familien, eller gå for Chorizo picante hvis du ønsker litt mer krydder og futt.

Til 1 tortilla:

  • 3 ss olivenolje
  • 300 g kokte poteter
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 100 g chorizo, i skiver eller terninger
  • 6 egg
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 C. Bruk en stekepanne med høye kanter eller en stor gryte med håndtak som tåler å settes i ovnen.
  2. Skjær potetene i 2-3 cm store biter og stek dem i litt olivenolje til de er varme og har fått litt farge. Dryss litt salt over potetene og ha dem over på en fat. 
  3. Brun chorizo lett til de slipper litt olje. Ha i løken og stek videre til løken blir myk. Tilsett hvitløk og la det surre med i et minutt. Ha potetene tilbake i stekepannen.
  4. Pisk eggene sammen, tilsett litt salt og pepper og hell eggblandingen over grønnsakene. Stek tortillaen på middels varme til det du ser at det begynner å stivne langs kanten. Sett stekepannen 10-15 minutter i ovnen til den er gjennomstekt.
Visning
Chorizo skivet 100 g

Spansk klassisk rød spekepølse i skiver.

Produktnummer: 500676
Lagerbeholdning:
650,00 pr kg
De Cecco olivenolje ex virgin fruttato 250 ml

Extra virgin olivenolje laget av tidlig høstede oliven.

Produktnummer: 420836
Lagerbeholdning:
504,04 pr l
Tapasretter som imponerer gjestene

Tapasretter som imponerer gjestene

Disse 10 rettene bør du ha med på tapasbordet

Les mer
Lenker
Min side