Skip to main content
Til toppen
Salade Niçoise med stekt ost

Salade Niçoise med stekt ost

Deilig sommersalat med norske grønnsaker toppet med den nye norske osten Steike fra Strandli gård. Salade Niçoise betyr salat fra Nice og er en deilig, mettende salat som tradisjonelt inneholder potet, egg, oliven og bønner toppet med tunfisk og en deilig dressing med honning, sennep og ansjos. Vi har laget en liten vri med stekt ost i stedet for tunfisk.

Steike er en helt ny ost produsert i Nord-Norge. Den minner om halloumi, men er litt mykere og mindre salt. Den steker du 30 sekunder på hver side i en varm stekepanne eller grillpanne.

Til 4 porsjoner

  • 1 pakke Steike ost
  • 8 stk norske perlepoteter (små poteter)
  • 3 egg
  • Ca 150 g cerrytomater
  • 6 stk reddik
  • Ca 100 g grønne aspargesbønner (eller norske grønne asparges i sesong)
  • Ca 100 g blandet salatblader
  • en håndfull svarte oliven uten stein
  • ½ rødløk
  • basilikum

Til dressingen

  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • ½ hvitløksfedd
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ansjonsfileter (valgfritt)
  • 6 ss god olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kok potetene med skallet på til de er møre og avkjøl dem litt.
  2. Kok eggene i 6-8 minutter. De skal helst være smilende, midt mellom bløtkokt og hardkokt. Skyll eggene i kaldt vann og skrell dem.
  3. Kok aspargesbønner eller asparges i lettsaltet vann i 2-3 minutter og skyll dem i kaldt vann.
  4. Del poteter og cherrytomater i to. Kutt reddik og rødløk i tynne skiver og eggene i båter. 
  5. Bland alt til dressingen godt. Bruk gjerne en morter til å knuse hvitløk og ansjos eller bland hele dressingen med stavmikser.
  6. Fordel salatbladene utover et stort serveringsfat. Fordel potet, tomat egg, reddik, aspargesbønner, rødløk, oliven og basilikum over salaten og hell dressingen over. 
  7. Kutt Steike i strimler på ca 1 cm. Stek osten i 30 sekunder på hver side i en varm stekepanne eller grillpanne. Topp salaten med Steike.
Visning
Strandli gård Steike 200 g

Håndlaget, norsk halloumi-variant fra Strandli gård, laget på pasteurisert kumelk.

Produktnummer: 901307
Lagerbeholdning:
640,00 pr kg
Iliada Kalamata oliven u/sten 120 g

Stenfrie Kalamata oliven i olje.

Produktnummer: 480816
Lagerbeholdning:
212,50 pr kg
Martin Pouret rødvinseddik 250 ml

Fransk rødvinseddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410350
Lagerbeholdning:
256,00 pr l
Fallot dijon sennep lys 210 g

Fransk klassisk, lys dijon sennep

Produktnummer: 515200
Lagerbeholdning:
185,71 pr kg
De Cecco olivenolje ex virgin fruttato 250 ml

Extra virgin olivenolje laget av tidlig høstede oliven.

Produktnummer: 420836
Lagerbeholdning:
296,00 pr l
Cara Cucina ansjosfilet italiensk 80 g

Italienske ansjosfileter i solsikkeolje og salt.

Produktnummer: 180210
Lagerbeholdning:
1.363,64 pr kg
Lune de miel akasiehonning 250 g

Lys, flytende honning med mild smak.

Produktnummer: 430518
Lagerbeholdning:
500,00 pr kg
Lenker
Min side