Til toppen

Rødbetehummus

 

Rødbetehummus med sin utrolig fine farge er sunt, enkelt å lage og veldig anvendelig. Bruk den som dipp til kjeks, grønnsakstaver, på brødskiva, som tilbehør til salat eller på tapasbordet. 


Rødbetehummus

En skål med rødbetehummus, dandert med sesamfrø og olivenolje

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og blend sammen til en glatt og jevn hummus. Tilsett litt kikertkraft for ekstra luftig konsistens.

2. Smak til med tahini, presset sitron og salt.

3. Fordel hummusen utover en litt flat skål, ha over olivenolje og sesamfrø.  

Tips:

Rødbethummus på bruschetta

Drypp olivenolje på tynne skiver av landbrød, legg på bakepapirkledd stekebrett og stek dem gylne ved 210 ˚C, på midterste rille (eller stek skivene gylne i en panne på sterk varme med litt olivenolje). Gni skivene inn med hvitløk og server med hummus og Iliada oliven.

6 porsjoner

porsjoner
300 g kokte rødbeter, delt i store terninger
2 fedd hvitløk
1 g spisskummen
1 ts salt
3 ss presset sitron
Til pynt

Legg oppskrift i handlevogn