Til toppen

Rødbetehummus

Rødbetehummus med sin utrolig fine farge er sunt, enkelt å lage og veldig anvendelig. Bruk den som dipp til kjeks, grønnsakstaver, på brødskiva, som tilbehør til salat eller på tapasbordet. 

Rødbetehummus

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og blend sammen til en glatt og jevn hummus. Tilsett litt kikertkraft for ekstra luftig konsistens.

2. Smak til med tahini, presset sitron og salt.

3. Fordel hummusen utover en litt flat skål, ha over olivenolje og sesamfrø.  

Tips:

Rødbethummus på bruschetta

Drypp olivenolje på tynne skiver av landbrød, legg på bakepapirkledd stekebrett og stek dem gylne ved 210 ˚C, på midterste rille (eller stek skivene gylne i en panne på sterk varme med litt olivenolje). Gni skivene inn med hvitløk og server med hummus og Iliada oliven.

6 porsjoner

  • 0.996 dl Iliada olivenolje
  • 300 g kokte rødbeter, delt i store terninger
  • 399.96 g hermetiske kikerter (spar på litt av laken)
  • 1.98 fedd hvitløk
  • 0.75 g spisskummen
  • 0.996 ts salt
  • 3 ss Alfez Tahini paste (sesammasse)
  • 3 ss presset sitron
Til pynt
  • 1.9980000000000002 ss Iliada olivenolje
  • 0.996 ss Saitaku ristede hvite sesamfrø
  • 0.996 ss Saitaku sorte sesamfrø