Skip to main content
Til toppen
Ris à la mande

Ris à la mande

Ris à la mande, eller risalamande, er en tradisjonell dansk juledessert laget av risgrøt blandet med pisket krem, hakkede mandler og vanilje, toppet med varm kirsebærsaus. Dette er en litt fancy versjon av vår riskrem med rød saus. Server gjerne ris à la mande i pene porsjonsglass for en staslig avslutning på et hyggelig julemåltid. 

Skælskør kirsebærsaus er en fyldig og frisk saus med masse hele bær, perfekt til denne klassiske retten. Kok gjerne risgøt dagen før, bruk rester fra grøtmåltid - eller kjøp ferdig kokt risgrøt (det er også lov!).

Til fire porsjoner trenger du:

  • Ca 500 g risgrøt, avkjølt
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1/2 ts vaniljepulver (eller 1 vaniljestang)
  • 50 g mandler, skåldede (uten skall)

Til servering

  • Kirsebærsaus
  • 50 g mandelflak eller hakkede mandler

Slik gjør du:

  1. Pisk kremfløte med sukker og vanilje til myke topper.
  2. Rør halvparten av kremen inn i den avkjølte risgrøten. Vend deretter resten av kremen forsiktig inn. 
  3. Hakk de skåldede mandlene og vend dem forsiktig inn i riskremen.
  4. Server kald riskrem med lun kirsebærsaus, toppet med litt ekstra mandelflak.
Visning
Kirsebærsaus 500 g

Fyldig og frisk kirsebærsaus med masse hele bær fra danske Skælskør Frugtplantage.

Produktnummer: 200101
Lagerbeholdning:
115,00 pr kg
Vaniljepulver madagaskar (bourbon) 20 g

Laget av tørkede og kvernede Bourbon vaniljestenger, som er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin.

Produktnummer: 513536
Lagerbeholdning:
9.500,00 pr kg
Mill & Mortar vaniljepulver ØKO 15 g

100% vanilje med kraftig aroma og smak.

Produktnummer: 514543
Lagerbeholdning:
11.333,33 pr kg
Lenker
Min side