
Potetsalat med sennepsvinaigrette og spiselige blomster
En deilig og sommerlig potetsalat med sennepsvinaigrette, mozzarellakuler, asparges og spiselige blomster. Serveres med deilig spekeskinke eller som tilbehør til sommerens grillmat. Oppskriften er beregnet til to porsjoner som hovedrett eller fire porsjoner som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 1 pk salatmiks eller ruccola
- 400 g perlepoteter
- 1 bunt asparges
- 4 reddiker
- 125 g store blåbær
- 125 g små mozzarellakuler
- Frysetørket blomstermiks
Sennepsvinaigrette
- 2 ts dijonsennep
- 2 ts akasiehonning
- 4 ts bringebæreddik
- 4 ss extra virgin olivenolje
- 1-2 ts salt
Slik gjør du:
- Lag vinaigretten ved å blande alle ingrediensene og pisk dem sammen til vinaigretten emulgerer (blir tykk og ensfarget). Smak til med salt.
- Kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl potetene til romtemperatur og del dem i to.
- Kutt den nederste trevlete delen av aspargesene og del hver aspargesstilk i to. Kok asparges mør i 2-3 minutter i lettsaltet vann.
- Kutt reddikene i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.
- Fordel salaten utover et stort serveringsfat eller en salatbolle.
- Fordel poteter, asparges og reddiker over salaten. Hell vinaigretten over.
- Topp salaten med blåbær, mozzarellakuler og spiselige blomster.
- Dryss gjerne litt ekstra maldonsalt over salaten rett før servering.