Skip to main content
Til toppen
Polenta med parmesan, sopp og spinat

Polenta med parmesan, sopp og spinat

Denne smakfulle og kremete retten kombinerer silkemyk polenta med umamirik sopp, sødmefulle ovnsbakte tomater og frisk spinat. Bruk ekte Parmigiano Reggiano fra Parmareggio, lagret i minst 30 måneder, for å løfte smaken til et nytt nivå. Den lange modningen gir en dyp og kompleks smak med tydelige nøtteaktige toner som tilfører retten både fylde og karakter. Perfekt som en kjøttfri middag eller lunsj. Oppskriften passer til 4-6 porsjoner eller til 8 personer som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Du trenger:

Til polenta med parmesan

  • 2 l vann
  • 500 g polenta
  • 50 g smør
  • 150 g Parmigiano Reggiano Parmareggio, lagret i 30 mnd, finrevet
  • Salt og pepper

Til sopp og spinat

  • 250 g cherrytomater
  • 500 g blandet sopp
  • 4 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 200 g spinat
  • 1 ss sherryeddik eller balsamico
  • Salt og pepper
  • En neve ristede hasselnøtter, grovhakket
  • En neve frisk basilikum

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 100 °C (varmluft). Del cherrytomatene i to og legg dem med snittflaten opp på et bakepapirkledd stekebrett. Bak tomatene midt i ovnen i ca. 30 minutter til de er lett karamelliserte og søte.
  2. Rens og del soppen i store biter. Varm opp litt olivenolje i en panne på høy varme og stek soppen til den får fin farge. Sett til side.
  3. Skjær løken i tynne strimler og stek den gyllen i litt olje på middels varme. Tilsett hvitløk i tynne skiver og la den surre med i ca. ett minutt. Ha i spinaten og stek til den faller sammen. Bland inn den stekte soppen og de ovnsbakte tomatene. Smak til med sherryeddik (eller balsamico), salt og pepper.
  4. Kok opp vannet og tilsett polentaen gradvis under kontinuerlig omrøring. La det småkoke mens du rører hele tiden i ca. 3 minutter, eller til du har en myk og glatt konsistens. Det er viktig å røre kontinuerlig for å unngå klumper og at polentaen svir seg. Når den er ferdig, rør inn smør og revet parmesan, og smak til med salt og pepper.
  5. Fordel den varme polentaen på tallerkener. Topp med sopp- og spinatblandingen. Dryss over grovhakkede, ristede hasselnøtter og frisk basilikum før servering.
Parmigiano Reggiano trekant 30 mnd DOP 150 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.

Produktnummer: 907110
Lagerbeholdning:
853,33 pr kg
Visning
Cordero hasselnøtter 150 g

Ristende hasselnøttkjerner.

Produktnummer: 491065
Lagerbeholdning:
840,07 pr kg
Cordero polenta instant 500 g

Polenta er en italiensk spesialitet, som kan erstatte poteter og ris.

Produktnummer: 130050
Lagerbeholdning:
86,00 pr kg
Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking

Produktnummer: 420201
Lagerbeholdning:
298,02 pr l
Martin Pouret sherryeddik 250 ml

Sherryeddik som oppfyller Martin Pouret sine kriterier for ektehet og smak, med respekt for den tradisjonelle Soleira-prosessen.

Produktnummer: 410329
Lagerbeholdning:
368,00 pr l
Nordur havsalt 125 g

Håndhøstet gourmet havsalt uten tilsetningsstoffer fra Island, perfekt til topping.

Produktnummer: 514130
Lagerbeholdning:
440,00 pr kg
Nordur hel sort pepper ØKO 50 g

Klassisk sort, økologisk håndplukket pepper fra Karnataka i India.

Produktnummer: 514135
Lagerbeholdning:
1.890,00 pr kg
Lenker
Min side