Skip to main content
Til toppen
Pavlova med kirsebær

Pavlova med kirsebær

Dette er en majestetisk og vakker klassiker som passer like godt på varme sommerdager som 17. mai. Det er en perfekt hvis man skal arrangere eget selskap eller fest med mye forberedelser, for bunnen kan lages mange dager i forveien. Det eneste du må gjøre på festdagen er å sette den sammen med krem og bær. Men hvorfor bruke eddik i pavlova? Bringebæreddiken i denne oppskrifter gir et frisk hint av bringebær i marengsen. Det grove kirsebærsyltetøyet gir både struktur og fantastisk smak til kremen som passer perfekt til de hermetiserte bærene på toppen.

Du trenger:

  • 4 eggehviter
  • 1 klype flaksalt
  • 225 g sukker
  • 1 ss maizena
  • 1 ts bringebæreddik
  • 5 dl kremfløte
  • 3 ss kirsebærsyltetøy
  • Frø fra ½ vaniljestang
  • Hermetiserte kirsebær
  • Friske bær eller fiken 
  • Spiselige blomster til pynt
  • Marengstopper til pynt

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et mykt skum. Det er lurt med en sterk maskin for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp i 8-10 min til røra er seig og luftig. Vend til slutt inn maizena og eddik.
  2. Ha et bakepapir på en stekeplate. Ha marengsen over på bakepapiret og form den til et rundt serveringsfat med en fordypning i midten som du senere kan fylle med krem og bær. 
  3. Sett stekeplaten midt i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Skru av ovnen og la marengsen stå i ovnen til den har blitt kaldt, eller ta den ut med det samme hvis du ønsker en marengs som er seig og myk inni.
  4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend inn syltetøy. Ha marengsen over på et fint serveringsfat og fyll det med krem. Topp med et glass hermetiske kirsebær, marengstopper og pynt med friske bær eller spiselige blomster.
  5. Server med det samme eller la stå en times tid i kjøleskapet før servering. 
     
Visning
Busch marengstopper assortert 100 g

Pikekyss med smak av vanilje, jordbær og sitron. Ca 35 stk i posen.

Produktnummer: 341129
Lagerbeholdning:
305,00 pr kg
Maldonsalt 250 g

Mildt og porøst flaksalt, perfekt til topping.

Produktnummer: 130100
Lagerbeholdning:
344,00 pr kg
Utsolgt
Martin Pouret bringebæreddik 250 ml

Fransk bringebæreddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410331
Lagerbeholdning:
310,00 pr l
Odenwald kirsebær 700 g

Stenfrie kirsebær i sukkerlake.

Produktnummer: 480433
Lagerbeholdning:
263,89 pr kg
Vaniljestang madagaskar (bourbon) 3 stk

Vanilje fra Madagaskar er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin. Aromaen karakteriseres som dyp, fyldig, søt og kremet.

Produktnummer: 513530
Lagerbeholdning:
25.444,44 pr kg
Lenker
Min side