Til toppen
Pasta med  Saint Agur og sopp

Pasta med Saint Agur og sopp

4 porsjoner

  • 2 stk gul løk
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • 400 g aromasopp
  • 2 dl hønsebuljong
  • 6 dl kremfløte
  • 230 g Saint Agur
  • 500 g pasta linguini
  • 500 g kyllingfilet
  • olje til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Fjern eventuelle rester av jord fra aromasoppene. Kutt soppene i mindre biter.
  2. Kremet aromasoppsaus: Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken og løken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett soppen og 1 ss smør,og la det steke videre i 4–5 minutter. Ha i hønse-buljongen og kremfløten, og kok forsiktig opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter.
  3. Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme.Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har en jevn stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha ca. 0,5 dl vann i stekepannen, kok opp, og ha stekesjyen over i sausen fra punkt 2.
  5. Skjær den stekte kyllingen i mindre biter, og tilsett kyllingbitene i sausen fra punkt 2. Del Saint Agur-blåmuggosten i mindre biter, og vend ostebitene inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

 

* Oppskrift fra Adams Matkasse

Sorter Navn (a > å)

De Cecco linguine 500 g

Italiensk pasta som kan best beskrives som "flat spaghetti".
263462

Englert hønsefond 200 ml

Englert hønsefond til grunnlag for supper og sauser, passer godt til kylling og pastaretter.
451072
Utsolgt
Kjølevare

Saint Agur 115 g

En rik og fyldig blåmuggost, passer like godt til matlaging som på dessertbordet.
905843
587,04 pr kg