Til toppen
Pannestekt torsk med sopprisotto

Pannestekt torsk med sopprisotto

4 porsjoner

  • 600 g torskeloin
  • 1 lime, saften
  • 1 løk, finhakket
  • 100 g sopp, i skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 300 g risottoris
  • 4 dl hvitvin
  • 8 dl fiskebuljong
  • 4 ss smør
  • 4 ss Parmigiano Reggiano revet
  • 1 dl hasselnøtter, grovhakkede
  • salt og pepper
  • friske urter

Slik gjør du:

  1. Krydre torskefiletene med salt og pepper.
  2. Fres løken i olje til den er blank og myk i en kjele. Ha i risottorisen og soppen og la frese under omrøring i to minutter.
  3. Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen. Rør hele tiden.
  4. Spe med en og en øse kraft. Kok under omrøring til kraften er kokt inn. Fortsett til all kraften er i kjelen. La koke til risen er al dente. Det vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar totalt 12-15 minutter.
  5. Dra kjelen av varmen og vend inn to ss smør og Parmigiano Reggiano. Smak til med linesaft, salt og pepper. La risottoen hvile i 3-5 minutter.
Sorter Navn (a > å)

Airen blanco 0% hvit matvin 5 l

Matvin fremstilt av den spanske vin druen Airen. En balansert smak av sødme og syrlighet.
472070

Oscar fiskebuljong 1l

Fiskebuljong med kraftig og rik smak.
451120
Kjølevare

Parmigiano Reggiano stick 12 mnd DOP 125 g

Tradisjonsrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907103

Riso Gallo Arborio risottoris 500 g

Risottoris brukes til å lage den italienske tradisjonelle risretten "Risotto". Tilsett kjøtt, fisk eller skalldyr og smakstilsett med ønskede urter, smør og parmesan. Arborio er det største kornet i rekken av risotto ris.
132289