Pannekaker med sitronkrem og shortbread
Nydelig kombinasjon av tynne pannekaker, sitronkrem og sprø kjeks.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 3 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 5 dl melk
- 4 egg
- smør til steking
Til pynt
- 300 g sitronkrem, romtemperert
- 300 g kremfløte
- 150 g Walker's shortbread
Slik gjør du:
- Bland mel og salt i en bakebolle. Rør inn halvparten av melken til du har en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La pannekakerøren svelle i 30 minutter.
- Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk gjerne en liten stekepanne med lave sider. Hell litt pannekakerøre i pannen og ved på pannen, slik at røren legger fordeles jevnt. Snu pannekaken og stek på andre siden når den har fått en fin farge. Gjenta til du har 8 pannekaker.
- Smuldre shortbread til grove smuler. Bruk hendene eller ha kjeksen i en tett pose og rull over posen med en kjevle. Pisk kremen til myke topper.
- Fordel litt sitronkrem på hver pannekake, topp med pisket krem og smuldret shortbread.