Panna cotta med sitron og olivenolje
6 porsjoner
- 4 ss Iliada kalamata olivenolje ØKO
- 4 plater gelatin
- 6 dl fløte
- 1 dl skummet kulturmelk
- 1.5 dl sukker
- 1 Vaniljestang tahiti
- 1 stk skall av sitron
Til servering
- Iliada kalamata olivenolje
- sukkerglaserte pekannøtter (ev hasselnøtter)
- finrevet sitronskall
Slik gjør du:
- Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter.
- Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang (splitt den i to og skrap ut frøene, kok med stang og frø) til rett under kokepunktet, rør forsiktig til sukkeret er oppløst.
- Tilsett gelatin og rør godt sammen. Avkjøl ett par minutter.
- Pisk inn olivenolje og sitronskall. Fordel på 6 små former og sett kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.
- Server desserten i glassene eller hvelv dem på tallerken. Ha over en liten teskje olivenolje, dryss over pekannøtter og finrevet sitron.
Tips: Ha i varmt vann i en bolle, dypp formene i og snu desserten forsiktig over på en tallerken.
Slik lager du sukkerglaserte pekannøtter: Smelt sukker i en panne på høy varme til det smelter og er gyllent. Vend inn pekannøtter, avkjøl og del i grove biter.