Til toppen

Panna cotta med sitron og olivenolje

Panna cotta med sitron og olivenolje

Slik gjør du:

1. Bløtlegg gelatin etter anvisning.

2. Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang (splitt den i to og skrap ut frøene, kok med stang og frø) til rett under kokepunktet, rør forsiktig til sukkeret er oppløst.

3. Tilsett gelatin og rør godt sammen. Avkjøl ett par minutter.

4. Pisk inn olivenolje og sitronskall. Fordel på 6 små former og sett kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.

5. Server desserten i glassene eller hvelv de på tallerken. Ha over en liten teskje olivenolje, dryss over pekannøtter og finrevet sitron.

Tips:

Ha i varmt vann i en bolle, dypp formene i og snu desserten forsiktig over på en tallerken.

Slik lager du sukkerglaserte pekannøtter:  

Smelt sukker i en panne på litt høy varme til det smelter og er gyllent. Vend inn pekannøtter, avkjøl og del i grove biter.

6 porsjoner

  • 4 ss Iliada kalamata olivenolje ØKO
  • 4 plater gelatin
  • 6 dl fløte
  • 1 dl skummet kulturmelk
  • 1.5 dl sukker
  • 1 Vaniljestang tahiti
  • 1 stk skall av sitron
Til servering
  • Iliada kalamata olivenolje
  • sukkerglaserte pekannøtter (ev hasselnøtter)
  • finrevet sitronskall