Til toppen

Panna Cotta med ricotta og appelsinmarmelade

 

Panna Cotta er en deilig dessert, men har du smakt med ricotta før? Prøv noe nytt og varier med smakstilsetninger og tilbehør!


Panna Cotta med ricotta og appelsinmarmelade

 

Slik gjør du:


1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge i 10 minutter. Varm opp melk, halvparten av fløten og sukker i en kjele. Bruk en skarp kniv til å dele vaniljestangen i to på langs og skrap løs frøene. Tilsett vaniljen i kjelen og kok opp på medium varme og rør av og til. Når det har kokt opp skrus varmen av og ricotta piskes inn.

2. Finn frem to boller som passer i hverandre, og fyll den største med is og sett den miste på isen. Hell den varme blandingen gjennom en sikt, og sil væsken ned i den iskalde bollen. Hell vannet av gelatinen og klem ut resten. Rør gelatinen inn i melkeblandingen, og la den avkjøles til romtemperatur.

3. Mens blandingen avkjøles pisker du enten med håndvisp eller en elektrisk, resten av fløten til krem, og den er passe stiv når den ikke flyter ut når vispen stopper. Bruk en slikkepott og vend forsiktig kremen inn i den avkjølte melkeblandingen og fold inn marmelade.

4. Fordel blandingen i 8 avkjølte serveringsskåler eller andre dekorative glass, og sett de på et fat. Avkjøl i kjøleskap i 1 time eller til de er helt avkjølte og massen er satt. Server med mandariner på toppen.

4 porsjoner

porsjoner
3 dl helmelk
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 boks hermetiske mandariner

Legg oppskrift i handlevogn