Panna cotta med rabarbramarmelade
4 porsjoner
- 2 gelatinplater
- 1 vaniljestang
- 175 g lettrømme
- 150 g Mascarpone
- 2 dl fløte
- 1 dl sukker
- 4 lime, saften
- 8 ss Heimstølen rabarbramarmelade
- 60 g pistasjnøtter
- sitronmelisse
Slik gjør du:
- Legg gelatinplater i kaldt vann.
- Visp sammen rømme og mascarpone til du har en klumpfri masse.
- Skrap ut frøene av vaniljestangen.
- Varm fløte, vaniljefrø og sukker til kokepunktet. Ta fløten av varmen.
- Press vannet ut av gelatinen og rør den inn i fløten til den er helt oppløst.
- Rør fløteblaningen sammen med rømme og mascarpone. Rør inn limesaft.
- Fordel pannacottaen i 4-6 dessertglass og sett dem i kjøleskapet.
- La pannacottaen stivne i kjøleskapet i minst 4-6 timer, helst over natten.
Tips: Pynt med hakkede pistasjnøtter og sitronmelisse rett før servering.