Ovnsbakt laks med kålsalat
Ovnsbakt laks med za'atar-skorpe og sprø kålsalat.
Oppskriften er superenkel og tar ikke mange minuttene å sette sammen. Laksen smaker fantastisk med den krydrede skorpen og den grønne salaten er frisk, myk og sprø på samme tid.
Za'atar er en klassisk Midtøsten-urteblanding som du kan bruke som en rub over fisk, kjøtt eller grønnsaker både før og etter dressing, eller du kan lage en marinade, dressing eller dip med den. Za'atar består av urtene timian, oregano og merian, som gir et friskt og urteaktig preg, litt syre fra sumak og en nøtteaktig smak fra ristet sesam.
Du kan selvfølgelig variere ingrediensene i salaten etter smak og hva annet kjøleskapet har å by på.
Til 4 porsoner
- 2 ss Za'atar
- 1 ss olivenolje
- 1 ts halvsalt
- 4 stk laksefileter à ca 200 g
Kålsalat
- 200 g spisskål
- 100 g blandede salatblader
- ½ agurk
- 2 dl grønne erter
- 1 håndfull bredbladet persille
- 2 stk avokado
- 25 g pistasjnøtter, grovhakket
Dressing
- ½ sitronsaft
- 1 ss honning
- 4 ss olivenolje
- Havsalt
- Svart pepper
Slik gjør du:
- Start med å røre za'atar sammen med olje og havsalt og fordel blandingen over laksen. Legg så laksen på et stykke bakepapir og stek den i ovnen på 200 g i ca 12 - 15 minutter.
- Skjær løken veldig fint og legg den i en bolle sammen med de andre grønnsakene, kutt agurken i små terninger og ha den i, tilsett til slutt de grønne ertene. Skyll og finhakk persillen og bland den inn i salaten med avokado i terninger. Grovhakk pistasjenøtter og sett dem til side til salaten skal serveres slik at de ikke blir myke.
- Visp sitronsaft sammen med flytende honning, olje, havsalt og pepper, og vend dressingen godt inn i salaten – og strø over nøttene rett før servering.
- Server laksen med salat, og ev et godt stykke brød.