Til toppen

Mozzarella med olivengremolata

Klassisk gremolata er laget med persille, hvitløk og sitron. Vi har laget en litt ny variant med basilikum og oliven, på deilig fersk mozzarella og frisk grønn salat.

Mozzarella med olivengremolata

Slik gjør du:

1. Start med olivengremolata: Hakk oliven og urter i litt små biter, men ikke helt finhakket. Finriv hvitløken. Ha det i en bolle samme med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

2. Vask salat, kutt den i mindre biter og legg det utover et stort fat.

3. Riv mozzarella i mindre biter og fordel utover, sammen med tomat, syltet paprika og oliven.

4. Fordel olivengremolata over og la salaten trekke smak 5 minutter før servering. Server gjerne med et godt brød til.

Tips:

Tilsett gjerne en god spekeskinke eller spekepølse for en mer mettende salat.

4 porsjoner

  • 2 pk fersk mozzarella
  • 1 l blandet grønn salat
  • 2 tomater, av god kvalitet, delt i skiver
  • 12 cherrytomater, av god kvalitet, delt i to
  • 390 g syltet paprika
  • 200 g Iliada kalamata oliven
Olivengremolata
  • 1 dl Iliada olivenolje ex. virgin Sitia
  • 3 ss Iliada kalamata oliven, skivet
  • 1 ss frisk basilikum
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ss finrevet sitronskall
  • 1 ss presset sitron
  • 1 ss Lune de miel akasiehonning eller annen flytende honning
  • salt og pepper