Til toppen

Mel

«Er ikke mel bare mel?», tenker du kanskje. Det er fort gjort å undervurdere de forskjellige egenskapene og bruksområdene ulike typer mel kan ha. Den lille forskjellen kan bli veldig stor om du velger riktig type mel til det du skal lage – bare prøv selv!

Oluf har et godt utvalg melsorter, og da spesielt ekte italiensk mel. I Italia har de lange tradisjoner for bruk og utvikling av ulike meltyper for forskjellige formål. Særlig viktig er riktig pizzamel når du vil lage den perfekte italienske pizzabunnen – for mange sett på som den viktigste komponenten for en vellykket pizza.

Hos oss vil du finne det ypperste av pizzamel. Vi anbefaler både Caputo hvetemel tipo 00, Caputo pizzamel 00, eller den grønne Dallari hvetemel tipo-0, når du skal lage pizza. Disse tåler hevetid opp til 24 timer, men går du for en langtidshevet bunn kan du gjerne prøve Caputo Nuvola som tåler opp til 48 timer heving. Mel av tipo 0 eller 00 har en pudderaktig konsistens og er egnet for å tåle lang hevetid og de høye temperaturene en italiensk pizza skal stekes på. For de som må holde seg unna gluten, finnes det et glutenfritt pizzamel fra Caputo som er ideelt å bruke.

Skal du lage pasta fra bunnen, har Dallari også et godt mel for dette. Se etter den lyseblå pakken med påskriften «ideale per pasta sfoglia». Dette melet er også et tipo 00-mel, som gir enormt gode bakeegenskaper.

Oluf fører også maismel og polentamel fra anerkjente og dyktige produsenter, samt klassisk mel med ulik utmalingsgrad som alle fungerer svært godt til brød og annen hvetebakst. Klikk deg inn på produktene for nærmere og mer detaljert informasjon for hver meltype.

Sorter etter:

Cordero polenta instant 500 g

Polenta er en italiensk spesialitet, som kan erstatte poteter og ris.
130050

Molini easy bread 500 g

Italiensk Tipo 0 melblanding til brød.
130142

Molini easy pizza 500 g

Italiensk Tipo 0 melblanding til pizzabunn.
130143

Molini Costa D'Amalfi 25 kg

Italiensk pizzamel. Anbefalt hevetid er 8-48 timer i 25 graders romtemperatur. Protein: 15 %, W: 300 (+/- 20)
130144

Molini Spolvero 10 kg

Italiensk hvetemel til utbaking.
130146

Molini Type 1 Stone Milled 10 kg

Steinmalt italiensk hvetemel. Protein: 14 %, W: 360 (+/- 20)
130148

Molini Pulcinella 25 kg

Italiensk pizzamel. Protein: 13 %, W: 260 (+/- 20) Anbefalt hevetid er 6-36 timer i 25 graders romtemperatur.
130149

Dallari durumhvete semolato 1 kg

Italiensk durum hvetemel, gir en fin og gylden farge på pastaen
130150

Dallari hvetemel tipo-00 1 kg

Ekstra finmalt italiensk tipo 00 mel, perfekt til fine bakverk.
130151

Dallari hvetemel tipo-0 1 kg

Italiensk finmalt mel til blandt annet pizza som gir pizza skorpen en god smak og et flott resultat.
130152