Til toppen
Meksikansk kylling

Meksikansk kylling

4 porsjoner

  • 0,5 dl Puljonki hønsebuljong
  • 8 kyllinglår med skinn
  • 2 røde snackpaprika
  • 0,5 løk, skivet
  • 1 boks Mutti tomater hakkede
  • 2 dl vann
  • 115 g S&W sorte bønner
  • 50 g Gresk feta ØKO
  • salt og pepper
  • frisk korinader
  • Olje til steking

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 220 ˚C, varmluft.
  2. Prikk paprikaen med en spiss kniv, legg dem på et smurt stekebrett og stek på midterste rille til de er myke. Legg paprikaen i en skål, dekk med plastfolie og avkjøl. Fjern skinnet og frøene, del i strimler.
  3. Krydre og brun kyllinglårene i litt olje på sterk varme, legg de over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen ved 180 ˚C.
  4. Stek løken i litt olje til den er myk. Tilsett så tomatene, vann, kylling fond og sorte bønner. Skru ned varmen og la det småkoke i 5-10 minutter. Ha i paprikastrimlene.
  5. Når kyllingen er nesten ferdig, ta formen ut og hell sausen over kyllingen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til sausen har tyknet litt. Server retten i formen, smuldre over fetaost og pynt med koriander.  


Tips: Varier gjerne retten med litt hvitløk og chili som du koker med i tomatsausen.

Sorter Navn (a > å)

Mutti tomater finhakkede (polpa) 400 g

Mutti knuste tomater inneholder mer vann enn tomatpuré, og passer derfor perfekt til eggbasert pasta. Den er også perfekt til baking og til retter med lang steke/koketid, som kjøttsauser og gryter. Sausen har en fyldig tomatsmak.
192130

Oscar kyllingbuljong 1 l

Kyllingbuljong med kraftig og rik smak.
451117