Til toppen

Meksikansk kylling


Meksikansk kylling

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 220 ˚C, varmluft.
  2. Prikk paprikaen med en spiss kniv, legg de på et smurt stekebrett og stek på midterste rille til de er myke. Legg paprikaen i en skål, dekk med plastfolie og avkjøl. Fjern skinnet og frøene, del i strimler.
  3. Krydre og brun kyllinglårene i litt olje på sterk varme, legg de over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen ved 180 ˚C.
  4. Stek løken i litt olje til den er myk. Tilsett så tomatene, vann, kylling fond og sorte bønner. Skru ned varmen og la det småkoke i 5-10 minutter. Ha i paprikastrimlene.
  5. Når kyllingen er nesten ferdig, ta formen ut og hell sausen over kyllingen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til sausen har tyknet litt. Server retten i formen, smuldre over fetaost og pynt med koriander.  

 

Tips:

Varier gjerne retten med litt hvitløk og chili som du koker med i tomatsausen.

4 porsjoner

porsjoner
8 kyllinglår med skinn
2 røde snackpaprika
1 løk, skivet
2 dl vann
salt og pepper
frisk korinader
Olje til steking

Legg oppskrift i handlevogn