Skip to main content
Til toppen
Meksikansk kylling

En ildfast form med kyllinglår i tomatsaus, toppet med fetaost og koriander.

Meksikansk kylling

4 porsjoner

  • 0,5 dl kyllingbuljong
  • 8 kyllinglår med skinn
  • 2 røde paprika
  • 1/2 løk, skivet
  • 400 g Mutti hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • 115 g sorte bønner
  • 50 g Gresk feta ØKO
  • salt og pepper
  • frisk korinader
  • olje til steking

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 220˚C, varmluft.
  2. Prikk paprikaen med en spiss kniv, legg dem på et smurt stekebrett og stek på midterste rille til de er myke. Legg paprikaen i en skål, dekk med plastfolie og avkjøl. Fjern skinnet og frøene, del i strimler.
  3. Krydre og brun kyllinglårene i litt olje på sterk varme, legg dem over i en ildfast form og stek ferdig i ovnen ved 180˚C.
  4. Stek løken i litt olje til den er myk. Tilsett tomatene, vann, kyllingfond og sorte bønner. Skru ned varmen og la det småkoke i 5-10 minutter. Ha i paprikastrimlene.
  5. Når kyllingen er nesten ferdig, ta formen ut og hell sausen over kyllingen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til sausen har tyknet litt. Server retten i formen, smuldre over fetaost og pynt med koriander.  

Tips: Varier gjerne retten med litt hvitløk og chili som du koker med i tomatsausen.

Visning
Gresk feta PDO ØKO 100 g

Ekte gresk feta laget på økologisk produsert melk.

Produktnummer: 905157
Lagerbeholdning:
415,00 pr kg
Mutti tomater finhakkede (polpa) 400 g

Mutti knuste tomater inneholder mer vann enn tomatpuré, og passer derfor perfekt til eggbasert pasta. Den er også perfekt til baking og til retter med lang steke/koketid, som kjøttsauser og gryter. Sausen har en fyldig tomatsmak.

Produktnummer: 192130
Lagerbeholdning:
70,00 pr kg
Oscar kyllingbuljong 1 l

Kyllingbuljong med kraftig og rik smak.

Produktnummer: 451117
Lagerbeholdning:
132,00 pr l
S&W bønner sorte 425 g

Sorte bønner som brukes i tradisjonelle meksikanske retter.

Produktnummer: 160070
Lagerbeholdning:
78,82 pr kg
Lenker
Min side