Grillmarinader
Olivenolje egner seg svært godt til marinering av kjøtt, fisk eller grønnsaker og kan varieres i det uendelige. Her er 3 varianter til grillsesongen.
3 marinader
Marinade til grønnsaker ca. 3 dl
- 2 dl Iliada olivenolje
- 1 dl Federzoni balsamico
- 2 ss Lune de miel akasiehonning
- 2 ss revet frisk basilikum
Urtemarinade til kjøtt ca. 2 dl
- 1,5 dl Iliada olivenolje
- 0,5 dl Martin Pouret hvitvinseddik
- 4 ss finhakket timian
- 1 ss finhakket rosmarin
- 1 ss knust blandet pepper
Chili- og ingefærmarinade ca. 2 dl
- 2 dl Iliada olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 3 ss frisk ingefær, finhakket
- 2 ss presset sitron
Marinade til grønnsaker
Bland sammen alle ingrediensene.
Tips: Grill for eksempel asparges, løk og paprika på en varm grill, pensle marinade over grønnsaker når de nesten er ferdig grillet. Dryss over salt og pepper.
Urtemarinade til kjøtt
Bland sammen alle ingrediensene. Legg i ønsket kjøtt og la det marinere minst 30 minutter før grilling. Dryss over salt og kjøttet er klart til grilling.
Chili og ingefærmarinade
Bland sammen alle ingrediensene. Legg ønsket fisk eller kjøtt i marinaden ca. 30 minutter før grilling. Dryss over salt og pepper.
Tips: Server gjerne marinaden ved siden av kjøtt, tilsett litt soya for en ekstra spiss på smaken.