Til toppen

Kyllingsandwich med olivenpesto og mozzarella

Oliven smaker utrolig godt til mozzarella, kylling og tomat, som i denne sandwichen, servert kald eller varm.

Kyllingsandwich med olivenpesto og mozzarella

Slik gjør du:

1. Ha oliven, solsikkekjerner og bladpersille i en hurtighakke/foodprosessor. Kjør sammen til det er finhakket, spe med olivenolje til en litt tykk pesto.

2. Vend inn parmesan, smak til med salt, pepper og sitron.

3. Rist focaccia i olivenolje, smør på et godt lag med olivenpesto, legg lagvis ruccula, mozzarella, tomat, olivenpesto, grillet kylling og oliven.

4. Avslutt med spirer, drypp over olivenolje og ett dryss salt og pepper.

4 porsjoner

  • 4 tykke skiver med focaccia, gjerne med oliven
  • litt ruccola
  • 2 pk fersk mozzarella
  • 2 tomat, i tynne skiver
  • 400 g stekt/grillet kylling
  • 100 g Iliada kalamata oliven
Olivenpesto
  • 200 g Iliada grønne oliven m/hvitløk
  • 200 g Iliada kalamata oliven
  • 4 ss solsikkefrø
  • 1 dl bladpersille
  • 120 g Parmigiano Reggiano revet
  • 1 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 1 presset sitron
  • litt salt og pepper
Pynt
  • spirer og olivenolje
  • maldonsalt og grovkvernet sort pepper