Til toppen
Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

Kyllingbryst fylt med parmaskinke og parmesan

4 porsjoner

  • 4 kyllingbryst med skinn
  • 4 skiver parmaskinke
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet
  • 1 sitron (økologisk), skallet
  • 2 ss frisk timian, finhakket
  • 1 ss smør
  • 600 g perlepoteter (eller andre små poteter)
  • 4 ss olivenolje
  • 32 cherrytomater
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Del kyllingbrystene i to på langs, nesten helt igjennom. Del dem slik at du kan brette dem ut, men henger sammen på den ene siden, slik at de kan fylles og rulles sammen.
  2. Legg en skive parmaskinke på hvert kyllingbryst og topp med revet Parmigiano Reggiano, revet sitronskall og litt finhakket timian.
  3. Rull kyllingbrystene sammen til rullader og bind dem sammen med bomullstråd slik at de holder formen under steking.
  4. Brun kyllingbrystene i smør i stekepanna. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 65 grader (ca 20-25 min). La hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.
  5. Vend potetene i 2 ss olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar 15-20 minutter, litt avhengig av hvor små poteter du får tak i.
Sorter Navn (a > å)

Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking
420201
Kjølevare

Parmaskinke 40 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 12 måneder.
501040
Kjølevare

Parmigiano Reggiano trekant 12 mnd DOP 200 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907592