
Gnocchi med gorgonzola
Hvis du er som oss, og liker å lage en rask pastarett i hverdagen, så er denne gnocchiretten en perfekt avveksling. Naturlig glutenfri gnocchi med en himmelsk kremet saus med gorgonzola.
Til 2 porsjoner:
- ½ løk
- 1 ss meierismør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kvister frisk salvie
- 6 kvister frisk timian
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g gorgonzola
- Flaksalt og nykvernet pepper
- 500 g gnocchi
- 250 g fersk spinat
- 2 ss pinjekjerner
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Finhakk løken og stek til den er blank i smør. Grovhakk urtene og ha dem i pannen sammen med hvitløk. Fres i et par minutter og hell over fløte og 100 g gorgonzola i biter.
- La det koke på medium varme til osten har smeltet og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
- Kok opp rikelig med vann, salt vannet og kok gnocchien som anvist på pakken.
- Tilsett spinat til sausen og la det koke i sausen et par minutter til spinaten visner. Hell vannet av gnocchien, og rør dem inn i sausen. Hell alt over i en ildfast form, dryss over 50 g gorgonzola, og stek i ovnen i ca 5 minutter til osten har smeltet.
- Ha pinjekjernene over i en ren og tørr stekepanne, og rist på medium varme til de er gyldne. Pass godt på underveis.
- Server gnocchi med friske urter og ristede pinjekjerner.