Frokostpita med greske oliven
Prøv frokostpita med greske oliven neste gang du vil ha en skikkelig god start på dagen. Passer til både store og små!
Fire porsjoner
- 4 store blad grønnkål (uten stilk)
- 1 gul paprika
- 12 cherrytomater
- 5 ss Iliada kalamata olivenolje
- 125 g fersk mozzarella
- 4 egg
- 4 skiver panvetta eller bacon
- 4 fine eller grove pitabrød
- litt salt og pepper
Etter steking
- Iliada kalamata olivenolje
- Oliven uten sten
- Litt alfaspirer eller urter
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 225 ºC.
- Gi grønnkålen ett raskt oppkok i lettsaltet vann, avkjøl raskt i isvann (evt. kaldt vann), tørk av overflødig væske og kutt kålen i mindre biter.
- Del paprika i strimler, tomater i to og vend alle grønnsakene i olivenolje, salt og pepper.
- Legg pitabrød på bakepapirkledd stekebrett.
- Fordel grønnsaker og ost over pitabrødene, lag en liten grop på midten. Knekk ett egg i gropa. Stek på midterste rille ca. 20 minutter eller til eggehviten er stiv. Legg på bacon etter halve steketiden.
- Legg på oliven, drypp over litt olivenolje og gjerne litt spirer rett før servering.
Tips: Varier gjerne med andre type grønnsaker som vårløk, rødløk, squash, sjampinjong, soltørkede tomater eller litt potet. Bacon kan fint erstattes med spekeskinke, pepperoni eller kokt skinke.