Til toppen
Eplecrumble med kokos og blåbær

Eplecrumble med kokos og blåbær

8 porsjoner

  • 5 ss Iliada kalamata olivenolje ØKO
  • 6 store epler
  • 2 ss sukker
  • 150 g havregryn
  • 50 g kokosflak
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5 ss honning
Til servering
  • 100 g blåbær
  • 50 g skivede mandler, ristet
  • pisket krem eller vaniljesaus

Slik gjør du:

  1. Del eplene i litt store terninger (fjern kjernen), legg dem i en ildfast form og vend dem med sukker.
  2. Bland sammen olivenolje, havregryn, kokosflak, vanilje og honning. Bruk gjerne fingrene til alt er godt blandet.
  3. Fordel over eplene og stek på midterste rille til eplene er møre og toppen gyllen. Dette tar ca. 25-30 minutter, avhengig av hvilke epler du bruker og hvor store terningene er. Legg evt. litt bakepapir over mot slutten av steketiden.
  4. Dryss over friske blåbær og ristede mandler. Server gjerne med litt pisket krem eller vaniljesaus.


Tips: Eple kan erstattes med pære.

Sorter Navn (a > å)

# Blue Diamond mandler skivet 227 g

Skivede uskåldede mandler fra California, perfekt til baking, dessert, gløgg og frokostblandinger.
491000

Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO ØKO 500ml

En økologisk olivenolje produsert i henhold til internasjonale standarder. Den har en kraftig og frisk smak.
420182

Lune de miel akasiehonning 250 g

Lys, flytende honning med mild smak.
430518

Vaniljeekstrakt madagaskar (bourbon) 70 g

Laget av Bourbonvanilje, og er med så mye smak at man ikke trenger mange dråpene for å prege en rett med en smak av vanilje.
513535