Til toppen

Eplecrumble med kokos og blåbær

Eplecrumble med kokos og blåbær

Slik gjør du:

1. Del eplene i litt store terninger (fjern kjernen), legg de i en ildfast form og vend med sukker.

2. Bland sammen olivenolje, havregryn, kokosflak, vanilje og honning. Bruk gjerne fingrene til alt er godt blandet.

3. Fordel over eplene og stek på midterste rille til eplene er møre og toppen gyllen. Dette tar ca. 25-30 minutter, avhengig av hvilke epler du bruker og hvor store terningene er. Legg evt. litt bakepapir over mot slutten av steketiden.

4. Dryss over friske blåbær og ristede mandler. Server gjerne med litt pisket krem eller vaniljesaus.

Tips:

Eple kan fint erstattes med pære.

8 porsjoner

  • 5 ss Iliada kalamata olivenolje ØKO
  • 6 store epler
  • 2 ss sukker
  • 150 g harvregryn
  • 50 g kokosflak
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5 ss honning
Til servering
  • 100 g blåbær
  • 50 g skivede mandler, ristet
  • pisket krem eller vaniljesaus