Til toppen
Crispy Parmigiano Reggiano kylling med sitronpasta

Crispy Parmigiano Reggiano kylling med sitronpasta

Her er fersk, revet Parmigiano Reggiano med på å gjøre paneringen til kyllingen ekstra sprø og god.

4 porsjoner

  • 2 kyllingfileter
  • 6 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 dl fint brødrasp
  • 3 dl Parmigiano Reggiano 30 mnd
Sitronpasta
  • 300 g De cecco pappardelle
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl Parmigiano Reggiano 30 mnd
  • 1 sitron
  • salt og nykvernet pepper
  • frisk bladpersille

Slik gjør du:

  1. Smelt 4 ss smør. Ha hvetemel i en dyp skål, og brødsmuler og revet Parmigiano Reggiano i en annen. Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får fire tynne fileter. Dypp hver i smeltet smør og så i Parmigiano Reggiano-blandingen slik at kjøttet er helt dekket.
  2. Stek de panerte kyllingfiletene i en varm panne med resten av smøret til gylne på begge sider og akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  4. Kok opp fløte, revet Parmigiano Reggiano, saften fra sitronen, salt og pepper. La småkoke til det tykner. Vend inn kokt pasta. Spe eventuelt med litt av kokevannet om du ønsker en mer kremet saus.
  5. Server med panert kylling og hakket bladpersille.


Tips: Bruk gjerne gammelt tørt brød når du skal ha brødrasp i en oppskrift. Sørg for at det er tørket, så rist eventuelt skiver i ovn. Kjør alt til ønsket grovhetsgrad i en kjøkkenmaskin med knivblad eller riv det på et rivjern. Alternativt kan du bruke griljermel, panko eller strøkavring.

Sorter Navn (a > å)

De Cecco pappardelle 500 g

Italiensk pasta som er noe bredere og tykkere enn tagliatelle.
263467
Kjølevare

Parmigiano Reggiano revet fersk 12 mnd DOP 60 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907570

Saitaku panko paneringsmel 150 g

Ekstra sprøe og luftige japanske brødflak til panering og matlaging.
800514