Sprø parmesankylling med sitronpasta
Her er fersk, revet Parmigiano Reggiano med på å gjøre paneringen til kyllingen ekstra sprø og god.
4 porsjoner
- 2 kyllingfileter
- 6 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 dl fint brødrasp eller panko
- 3 dl Parmigiano Reggiano 30 mnd, finrevet
Sitronpasta
- 300 g De cecco pappardelle
- 2 dl kremfløte
- 3 dl Parmigiano Reggiano 30 mnd, finrevet
- 1 sitron, saft og skall
- salt og nykvernet pepper
- frisk bladpersille
Slik gjør du:
- Smelt 4 ss smør. Ha hvetemel i en dyp skål, og brødsmuler og revet Parmigiano Reggiano i en annen. Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får fire tynne fileter. Dypp hver filet først i mel, så i smeltet smør og til slutt i Parmigiano Reggiano-blandingen slik at kjøttet er helt dekket.
- Stek de panerte kyllingfiletene i en varm panne med resten av smøret til de gylne på begge sider og akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Kok opp fløte, revet Parmigiano Reggiano, saften fra sitronen, salt og pepper. La det småkoke til det tykner. Vend inn kokt pasta. Spe eventuelt med litt av kokevannet om du ønsker en mer kremet saus.
- Server med panert kylling. dryss hakket bladpersille og litt sitronskall over.
Tips: Bruk gjerne gammelt tørt brød når du skal ha brødrasp til oppskriften. Sørg for at det er tørket, så rist eventuelt skiver i ovn. Kjør alt til ønsket grovhetsgrad i en kjøkkenmaskin med knivblad eller riv det på et rivjern. Alternativt kan du bruke griljermel, panko eller strøkavring.