Til toppen

Crispy Parmigiano Reggiano kylling med sitronpasta

 

Her er fersk, revet Parmigiano Reggiano med på å gjøre paneringen til kyllingen ekstra sprø og god.


Crispy Parmigiano Reggiano kylling med sitronpasta

 

Slik gjør du:

Smelt 4 ss smør. Ha hvetemel i en dyp skål, og brødsmuler og revet Parmigiano Reggiano i en annen. Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får fire tynne fileter. Dypp hver i smeltet smør og så i Parmigiano Reggiano-blandingen slik at kjøttet er helt dekket. Stek de panerte kyllingfiletene i en varm panne med resten av smøret til gylne på begge sider og akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Kok opp fløte, revet Parmigiano Reggiano, saften fra sitronen, salt og pepper. La småkoke til det tykner. Vend inn kokt pasta. Spe eventuelt med litt av kokevannet om du ønsker en mer kremet saus. Server med panert kylling og hakket bladpersille.

Tips! Bruk gjerne gammelt tørt brød når du skal ha brødrasp i en oppskrift. Sørg for at det er tørket, så rist eventuelt skiver i ovn. Kjør alt til ønsket grovhetsgrad i en kjøkkenmaskin med knivblad eller riv det på et rivjern. Alternativt kan du bruke griljermel, panko eller strøkavring.

4 porsjoner

porsjoner
2 kyllingfileter
6 ss smør
4 ss hvetemel
1 dl fint brødrasp
Sitronpasta
2 dl kremfløte
1 sitron
salt og nykvernet pepper
frisk bladpersille

Legg oppskrift i handlevogn