Créme Brûlée med tonkabønner
Lag en nydelig variant av Créme Brûlée med tonkabønner når du skal imponere gjestene dine. Tonkabønnen har blitt veldig populær de siste årene, spesielt på det søte kjøkkenet. Bønnen har en intens aroma av vanilje, vill kardemomme og bittermandel. Andre nevner sandeltre, magnolia, nellik og til og med pære. Tonkabønner er frøene til det blomstrende Cumaru-treet, som først og fremst vokser i Sentral- og Sør-Amerika. Bønnene er langstrakte, mørke og rynkete og ser nesten ut som en stor tørket rosin.
Til 6 porsjoner
- 5 dl kremfløte
- 6 eggeplommer
- 100 g sukker
- 1/2 ts. vaniljepulver
- 1 stk. finrevet tonkabønne
Slik gjør du:
Slå på ovnen på 140 grader. Start med å vispe eggeplommer, vanilje og sukker godt sammen. Riv tonkabønnen fint og tilsett den i en gryte med fløten. Kok opp fløten og den finrevede tonkabønnen og ta kjelen av varmen.
Hell forsiktig og litt om gangen den varme fløten i eggedosisen mens du fortsetter å vispe. Ha deretter hele blandingen i seks ildfaste former og stek dem på 140 grader i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet.
Når de er ferdig stekt setter du dem i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Før servering drysses overflaten med sukker og karamelliseres med gassbrenner for å få et sprøtt lokk.