Skip to main content
Til toppen
Bløtkake i rødt, hvitt og blått

Bløtkake i rødt, hvitt og blått

Festfin bløtkake som passer til 17. mai, konfirmasjon og bursdag med mascarponekrem, lemon curd og bringebær.

Du trenger:

  • Sukkerbunn, delt i tre lag
  • 4 ss lemon curd
  • 300 g friske bringebær

Sukkerlake

  • 3 ss vann
  • 3 ss sukker
  • ½ sitron, saften

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone
  • 50 g melis
  • ½ ts vaniljepulver
  • 6 dl kremfløte

Pynt

  • 8 hvite marengstopper
  • 2 jordbær, delt i to
  • 4 ripsklaser
  • Blåbær
  • Frysetørkede fioler

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann og sukker til sukkeret smelter. Ta det av varmen og rør inn sitronsaft. Dynk de tre bunnene med sukkerlake.
  2. Rør mascarpone sammen med vanilje og melis i en stor bakebolle. Hell kremfløte i bollen og pisk til du har en luftig krem. Ikke pisk for lenge, da vil kremen skille seg.
  3. Legg den nederste bunnen på et kakefat. Smør 2 ss lemoncurd over bunnen. Topp med om lag ¼ av kremen og halvparten av bringebærene. Gjenta med det neste laget og legg på den øverste bunnen.
  4. Ta vare på om lag 1-2 dl av kremen og ha den i en sprøytepose.
  5. Dekk siden og toppen av kaken med resten av kremen. Bruk en palettkniv eller slikkepott til å glatte ut kremen på siden av kaken. 
  6. Bruk kremen i spøyteposen til å lage 8 fine kremtopper på kaken.
  7. Plasser en marengstopp og en halv jordbær eller en ripsklase på hver kremtopp. Fordel blåbær ved og mellom toppene for å danne en krans rundt hele kaken. Pynt til slutt kransen med spiselige blomster! 

Tips: Pynten bør tas på samme dag som kaken skal spises.

Visning
Mackays lemon curd 340 g

Klassisk britisk lemon curd.

Produktnummer: 430315
Lagerbeholdning:
191,18 pr kg
Nyhet
Granarolo Mascarpone 250 g

Granarolo Mascarpone er en klassisk italiensk ferskost, laget av pasteurisert fløte av høy kvalitet. Den er et essensielt element i mange tradisjonelle desserter, men kan også brukes i alt fra sauser til baking.

Produktnummer: 907280
Lagerbeholdning:
318,00 pr kg
Mill & Mortar vaniljepulver ØKO 15 g

100% vanilje med kraftig aroma og smak.

Produktnummer: 514543
Lagerbeholdning:
13.066,00 pr kg
Busch marengstopper 100 g

Søte pikekyss, ca 35 stk i posen.

Produktnummer: 341122
Lagerbeholdning:
320,00 pr kg
Nyhet
Aflorita spiselige stemorsblomster frysetørket

Frysetørkede spiselige stemorsblomster til pynting av festkaker, garnityr til ostebord, salater eller drinker.

Produktnummer: 514802
Lagerbeholdning:
137.000,00 pr kg
Lenker
Min side