
Bløtkake i rødt, hvitt og blått
Festfin bløtkake som passer til 17. mai, konfirmasjon og bursdag med mascarponekrem, lemon curd og bringebær.
Du trenger:
- Sukkerbunn, delt i tre lag
- 4 ss lemon curd
- 300 g friske bringebær
Sukkerlake
- 3 ss vann
- 3 ss sukker
- ½ sitron, saften
Mascarponekrem
- 250 g mascarpone
- 50 g melis
- ½ ts vaniljepulver
- 6 dl kremfløte
Pynt
- 8 hvite marengstopper
- 2 jordbær, delt i to
- 4 ripsklaser
- Blåbær
- Frysetørkede fioler
Slik gjør du:
- Kok opp vann og sukker til sukkeret smelter. Ta det av varmen og rør inn sitronsaft. Dynk de tre bunnene med sukkerlake.
- Rør mascarpone sammen med vanilje og melis i en stor bakebolle. Hell kremfløte i bollen og pisk til du har en luftig krem. Ikke pisk for lenge, da vil kremen skille seg.
- Legg den nederste bunnen på et kakefat. Smør 2 ss lemoncurd over bunnen. Topp med om lag ¼ av kremen og halvparten av bringebærene. Gjenta med det neste laget og legg på den øverste bunnen.
- Ta vare på om lag 1-2 dl av kremen og ha den i en sprøytepose.
- Dekk siden og toppen av kaken med resten av kremen. Bruk en palettkniv eller slikkepott til å glatte ut kremen på siden av kaken.
- Bruk kremen i spøyteposen til å lage 8 fine kremtopper på kaken.
- Plasser en marengstopp og en halv jordbær eller en ripsklase på hver kremtopp. Fordel blåbær ved og mellom toppene for å danne en krans rundt hele kaken. Pynt til slutt kransen med spiselige blomster!
Tips: Pynten bør tas på samme dag som kaken skal spises.
