BBQ-grillspyd med kjempereker
Saftige kjempereker med god røyksmak og digg aioli er kjapp og enkel sommermat.
4 porsjoner
- 400 g rå scampi eller kjempereker
- 2 lime
- Grillsaus
- Satèsticks bamus 20 cm
Til servering
- 2 vårløk
- 2 lime
- 150 ml Stiky Fingers awsome aioli
Slik gjør du:
- Legg grillpinnene i vann, så de ikke tar så lett fyr under grillingen.
- Skrell skallet av kjemperekene, la gjerne halen sitte på, og tre dem på grillspyd.
- Skvis over limesaft og fest eventuelt noen limebåter på spydene.
- Vend dem med grillsaus og la marinere 30 minutter.
- Grill spydene på begge sider på høy varme til kjemperekene er akkurat gjennomstekt, 3-4 minutter.
- Legg over på fat, dryss over hakket vårløk og server med limebåter og Sticky Fingers awsome aioli som dipp.