Torta Fritta og Prosciutto di Parma
4 porsjoner
Torta Fritta
- 15 g fersk gjær
- 1 dl H-melk
- 1,5 dl lunket vann
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
- 100 g meierismør
- frityrolje
Ramsløkmajones
- 2 stk eggeplommer
- 1/2 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts dijon sennep
- 4 dl solsikkeolje
- 1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)
- 8 skiver Prosciutto di Parma
Slik gjør du:
Torta Fritta
- Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter.
- La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv.
- Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne.
Ramsløkmajones
- Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk.
- Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.
Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma.