Til toppen

Torta Fritta og Prosciutto di Parma


Torta Fritta og Prosciutto di Parma

 

Slik gjør du:

Torta Fritta (4 porsjoner)

Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv. Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne. 

Ramsløkmajones

Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Prosciutto di Parma

Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma. 

 

4 porsjoner

porsjoner
Torta Fritta
15 g gjær
1 dl H-melk
2 dl lunket vann
500 g hvetemel
1 ts salt
100 g meierismør
frityrolje
Ramsløkmajones
2 stk eggeplommer
1 ts salt
1 ss sitronsaft
4 dl solsikkeolje
1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)


Legg oppskrift i handlevogn