Til toppen

Torta Fritta og Prosciutto di Parma

Torta Fritta og Prosciutto di Parma

Slik gjør du:

Torta Fritta (4 porsjoner)

Løs opp gjæren i melk og vann. Kjør sammen med mel, salt og smør med eltekrok i ca. 5 minutter. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en tynn «lefse». Skjær små firkanter med en kniv. Varm opp frityroljen til 180 grader. Friter firkantene i oljen og snu dem underveis i friteringen til de er gylne. 

Ramsløkmajones

Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe eventuelt med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk.

Ha i ramsløken og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.

Prosciutto di Parma

Server torta fritta sammen med ramsløkmajones og 8 skiver Prosciutto di Parma. 

4 porsjoner

Torta Fritta
  • 15 g gjær
  • 1 dl H-melk
  • 1.5 dl lunket vann
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • frityrolje
Ramsløkmajones
  • 2 stk eggeplommer
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts Fallot dijon sennep
  • 4 dl solsikkeolje
  • 1 dl grovhakket frisk ramsløk (eller 4 ss ramsløkpuré)
  • 8 skiver Prosciutto di Parma