Til toppen

Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto


Torskefilet med Prosciutto di Parma og byggotto

 

Slik gjør du:

Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje. 

Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. 

Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.

Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).

Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost. 

Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering. 

 

4 porsjoner

porsjoner
600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og bein) eller kveitefilet
4 ss rapsolje
2 dl byggryn
1 løk, finhakket
4 dl eplejuice
4 pk friske aspargesbønner
2 ss smør
1 dl revet fast ost
2 ss sitronsaft
salt og pepper
bønnekarse eller friske urter

Legg oppskrift i handlevogn