Til toppen

Taleggio DOP ca 2,3 kg

Produktnummer: 905559
Lagerbeholdning:

Italiensk rødkittost med mange bruksområder.

Taleggio fikk sin D.O.P. den 15. September 1988. Taleggio er fremdeles produsert under strenge produksjonskriterier (som i Frankrikes AOP), og i et begrenset område. Dette er en rødkittost produsert på pasteurisert kumelk, den er ustabilisert, slik at den har en kjerne. Hver enkelt ost er stemplet i skorpen med en C & T i en sirkel, dette er et garantistempel fra (Consorzio Tutela Taleggio), på at det er en ekte Taleggio
Allergener
Melk
Smak
Taleggio har en konsistens som er glatt og fin, med noen få små hull. Smaken er noe søt, fyldig og aromatisk som forsterkes ved lagring. Ettersmaken har en «touch» av trøfler. Rundt 40 dager etter modning på meieriet, får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot orange/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Bruksområder
Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I terningform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1292.000 KJ
Energi (KCal) 312.000
Fett 26.000 g
Mettet fett 18.000
Karbohydrater 0.400 g
Sukkerarter 0.400
Protein 19.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.000
Gtin D-pak 97026591001987
Opphavssted Italia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I terningform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Smak Taleggio har en konsistens som er glatt og fin, med noen få små hull. Smaken er noe søt, fyldig og aromatisk som forsterkes ved lagring. Ettersmaken har en «touch» av trøfler. Rundt 40 dager etter modning på meieriet, får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot orange/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 2300 Gram
EPD nummer 2249373
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, syrekultur, animalsk kalveløpe.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 2
Fyldig 3
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 6 °C.
Max.temp 8
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned