Skip to main content
Til toppen
Spicy torskeburger

Nærbilde av en burger med stekt torsk, agurk, ruccola, løk, oliven og chiliaioli.

Spicy torskeburger

4 porsjoner

  • 4 ciabatta, delt i to
  • 4 torskeloin, uten skinn (ca 600 g)
  • 5 ss hvetemel
  • 2 ts røkt paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet sort pepper
  • litt olivenolje til steking

Chili aioli

  • 2 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 1 stor eggeplomme
  • 1 ts Fallot dijon sennep
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts rød chili, finhakket
  • 1 ss presset sitron
  • litt salt og pepper

Sursøt agurk

  • 1 slangeagurk, i lange tynne skiver
  • 3 ss Martin Pouret hvitvinseddik
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann
  • en klype salt

Til servering

  • 100 g Iliada kalamata oliven u/sten
  • 0,5 pk ruccola
  • 0,5 rødløk
  • litt spirer

Slik gjør du:

  1. Chiliaioli: Ha eggeplomme, sennep, hvitløk, chili, ½ ss sitron og en klype salt i en bolle, pisk godt sammen. Hell olivenolje oppi eggeblandingen i en tynn stråle under kraftig visping (her fungerer ballongvisp aller best, evt. kan man bruke en hurtigmikser). Pisk til en fyldig aioli som er glatt og blank. Blir den for tykk tilsett bittelitt vann. Smak til med chili, sitron, salt og pepper.
  2. Sursøtagurk: Rør ut sukker, eddik, vann og salt. Skjær agurk i tynne lange skiver med en ostehøvel, vend inn i laken.
  3. Del ciabatta i to, stek skjæreflatene gylne i en panne på litt høy varme med olivenolje.
  4. Bland sammen hvetemel og paprikapulver. Dryss salt og pepper over torsken på begge sider, vend i melblandingen. Ha godt med olivenolje i en panne på litt sterk varme, stek visken gyllen på begge sider til den flaker seg. Øs over olje av og til for ekstra sprø stekeskorpe.
  5. Smør et godt lag med aioli på ciabattabunnene, legg over ruccula, sursøt agurk, nystekt torsk, spirer, rødløk og tilslutt toppen av ciabattaen. Server med Kalamata oliven og gjerne litt ekstra aioli.

Tips: Prøv deg frem med chili, til den er passe sterk. Evt. kan man blande inn litt Sweet chili sauce for en litt søt aioli. Dersom du ønsker en kremet aioli, visp inn litt kremfløte til ønsket konsistens.

Visning
Fallot dijon sennep lys 390 g

Fransk klassisk, lys dijon sennep

Produktnummer: 515207
Lagerbeholdning:
111,54 pr kg
Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.

Produktnummer: 420205
Lagerbeholdning:
404,00 pr l
Iliada oliven grønn u/sten 120 g

Grønne oliven i olje fra Hellas er velegnet som snacks, til pizza og pastaretter.

Produktnummer: 480817
Lagerbeholdning:
312,50 pr kg
Martin Pouret hvitvinseddik 250 ml

Fransk hvitvinseddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410358
Lagerbeholdning:
260,00 pr l
Røkt paprikapulver søt DOP 75 g

Eikerøkt paprika full av farge, smak og aroma.

Produktnummer: 513515
Lagerbeholdning:
660,00 pr kg
Lenker
Min side