Soppsuppe à la Saint Agur
You had me at Saint Agur. En nydelig, kremet suppe med Saint Agur og sjampignon vi gjerne spiser året rundt.
4 porsjoner
- 150 g Saint Agur crème
- 500 g sjampinjong
- 1 løk
- 1 l grønnsaksbulljong (fond+vann)
- 1 dl crème fraîche
- 40 g smør
- liten bunt kjørvel
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Skrell og hakk løken.
- Rengjør soppene og skjær dem i skiver. Sett 100 g til side til å pynte suppen.
- Fres løk i litt smør i en stor gryte. Tilsett 400 g sjampinjong og stek i 3 minutter ved høy varme til de får farge.
- Ha i 1 liter grønnsaksbuljong, og kok i 20 minutter ved medium varme. Hakk halvparten av kjørvelen, og la den koke med de siste 5 minuttene.
- Ha crème fraîche og Saint Agur Crème i gryten, og miks med en stavmikser til suppen er jevn og kremete. Smak til med salt og pepper.
- Stek resten av sjampinjongene i smør til de er gylne og lett sprø.
- Ha suppen i skåler, topp med stekte sjampinjonger og dryss med kjørvel.