Sitronterte med marengs og OSCAR® sitronpasta
Sprø terte med syrlig sitronfyll og sitronmarengs. Oppskriften er utviklet for restaurant og storkjøkken.
Til 10 porsjoner trenger du:
- 10 stk. små tertebunner
- 400 g søtet kondensert melk
- 45 g OSCAR® premium sitronpasta
- 50 ml vann
Marengs til topping og flak
- 100 g eggehvite
- 150 g melis
- 25 g OSCAR® premium sitronpasta
- 20 g vaniljesukker
Slik gjør du:
- Bland kondensert melk, OSCAR® premium sitronpasta og vann i en bolle og pisk på høy hastighet i 5–10 minutter.
- Hell sitronkremen i tertene og sett dem i kjøleskapet.
- Pisk eggehvitene og melisen til en myk marengs.
- Tilsett OSCAR® premium sitronpasta og vaniljesukker.
- Bre 2/3 av marengsen på et stekebrett dekket med nonstick-papir og tørk ved 75 °C i 6–12 timer.
- Fyll den resterende marengsen i en sprøytepose og topp tertene med marengs. Brenn av marengsen.
- Bryt den tørkede marengsen i flak og pynt tertene med marengsflak.
