Skip to main content
Til toppen
Scones med Brie de Paris og dadler

Scones toppet med brie og dadler

Scones med Brie de Paris og dadler

Nybakte scones smaker utrolig godt og spesielt disse som er proppfulle av smeltet Brie de Paris og søte dadler.

Til åtte stk

  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 130 g smør, kaldt, i terninger
  • 3,5 dl kesam
  • 2 store egg
  • 100 g dadler, grovhakket
  • 250 g Brie de Paris

Til pensling:

  • 1 egg
  • 1 dl vann til pensling

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over- og undervarme.            
  2. Ha de tørre ingrediensene i en bolle, smuldre inn smør.
  3. Visp egg og kesam lett sammen og ha i melblandingen, bland godt sammen. Ikke jobb for lenge med deigen, da blir sconesene tørre. Hvis deigen føles klissete, tilsett litt hvetemel.  
  4. Bland Brie og dadler godt inn i deigen. Spar gjerne noen osteskiver til toppen av sconesen.
  5. Ha deigen på melet bakebord, kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca. 3 cm tykk. Legg over på stekebrett og del i trekanter.  
  6. Pensle sconesen og fordel resten av brien utover toppen.
  7. Stek på midterste rille i ca. 15-20 minutter til sconesen er gyllen og gjennomstekt. Legg ev. over bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk.
Visning
Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.

Produktnummer: 903208
Lagerbeholdning:
277,96 pr kg
Lenker
Min side