Scones med Brie de Paris og dadler
Nybakte scones smaker utrolig godt og spesielt disse som er proppfulle av smeltet Brie de Paris og søte dadler.
Til åtte stk
- 450 g hvetemel
- 3 ss sukker
- 3 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 130 g smør, kaldt, i terninger
- 3,5 dl kesam
- 2 store egg
- 100 g dadler, grovhakket
- 250 g Brie de Paris
Til pensling:
- 1 egg
- 1 dl vann til pensling
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over- og undervarme.
- Ha de tørre ingrediensene i en bolle, smuldre inn smør.
- Visp egg og kesam lett sammen og ha i melblandingen, bland godt sammen. Ikke jobb for lenge med deigen, da blir sconesene tørre. Hvis deigen føles klissete, tilsett litt hvetemel.
- Bland Brie og dadler godt inn i deigen. Spar gjerne noen osteskiver til toppen av sconesen.
- Ha deigen på melet bakebord, kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca. 3 cm tykk. Legg over på stekebrett og del i trekanter.
- Pensle sconesen og fordel resten av brien utover toppen.
- Stek på midterste rille i ca. 15-20 minutter til sconesen er gyllen og gjennomstekt. Legg ev. over bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk.