Salat med ovnsbakte rødbeter og ricotta
En deilig vintersalat med kremet ricotta, appelsin og grapefrukt, søte bakte rødbeter og pistasjkjerner.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 900 g rødbeter
- 1 pk salatmiks
- 0,5 dl ekstra virgin olivenolje
- 1 sitron, presset
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 2 ss fersk persille, finhakket
- 1 ss honning
- salt og pepper etter smak
- 1 stor appelsin, delt i båter (spar juicen)
- 1 stor grapefrukt, delt i båter (spar juicen)
- 250 g fersk ricotta
- 0,5 dl pistasjkjerner, grovhakket
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 220 grader, over og undervarme. Vask rødbetene og la skinnet være på. Legg rødbetene i aluminiumsfolie, hell over 1 ss olivenolje og dryss med salt og pepper. Pakk dem inn og stek i 60 minutter, eller til de er møre nok til at de kan stikkes med en gaffel.
- Mens rødbetene steker, visper du sammen resten av olivenoljen, sitronsaften, honningen, persille, finhakket sjalottløk, halvparten av de knuste pistasjekjernene, salt og pepper i en liten bolle og sett til side.
- Ha salat på et stort fat eller i en bolle. Kutt appelsinene og grapefrukten i båter og ha over salaten. Juice fra sitrusen kan du røre inn i dressingen.
- Når rødbetene er ferdig stekt, skyll du dem under iskaldt vann og la dem kjøle seg ned, dra av skinnet og skjær dem i smale båter.
- Ha rødbetene oppå salaten. Ha skjeer med ricotta rundt i salaten og hell over dressing og grovhakkede pistasjekjerner. Smak til med mer salt og pepper og server med det samme.
