Til toppen

Salat med sprø parmaskinke, oliven og tapenade


Salat med sprø parmaskinke, oliven og tapenade

SLIK GJØR DU DET

  1. Stek spekeskinkeskivene i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter til de er sprø.
  2. Bland sammen tapenade, olivenolje, sitronskall og sitronsaft i en skål.
  3. Anrett ruccola, pinjekjerner, oliven og cherrytomater i to boller.
  4. Topp med sprøstekt parmaskinke og tapenadedressing før servering.

4 porsjoner

  • 12 skiver Parmaskinke
  • 2 ss grønn tapenade
  • 2 dl Iliada olivenolje
  • 2 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 pose ruccola
  • 8 ss ristede pinjekjerner
  • 2 dl Illiada oliven uten stein, delt i to
  • 20 cherrytomater, delt i fire
  • 2 ss smør
  • 8 skiver landbrød
  • 8 skriver skinke- eller kalkunpålegg
  • 400 g Brie de Paris
Rødbetkrem
  • 4 små rødbeter
  • 1/2 rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl bringebæreddik
  • salt og pepper
  • 2 ss sukker
  • 1 ts sennep
  • 1 hel kanelstang
  • 125 g Snøfrisk naturell