Til toppen

Roquefort Vernieres AOP ca 1,3 kg

Delikat Roquefort med fyldig og kraftig smak.

Roquefort kan bare lages i landsbyen Roquefort som ligger i fjellområdet Massif Central i Syd-Frankrike. Etter produksjon, som i dag foregår på moderne meierier, lagres osten i spesielle kalksteinsgrotter som omgir byen. Ostene blir pleiet meget forsiktig, og behandlet med mye håndarbeid. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1925 som den første osten i Frankrike.
Allergener
Melk
Smak
Ostemassen er fuktig og smulete og bør skjæres opp med forvarmet kniv. Vernieres har mye blåmugg i seg. Smaken er kraftig og rik, konsistensen noe kort.
Bruksområder
Roquefort er for mange hedersgjesten på ostebordet/fatet. Naturell legges den på mørkt brød som rug, pumpernickel eller annet brød av surdeig. Den er også god som dessert sammen med tyttebær, rognebær eller solbærsyltetøy. En skikkelig Blue Cheese dressing lages av Roquefort. Osten brukes ofte i sauser og som gratinering, samt fyll i kanapeer. Roquefort passer også veldig godt sammen med pasta eller salat.
Spesifikasjoner
Tilleggsinfo Framstilt av rå melk.
Energi (KJ) 1470.000 KJ
Energi (KCal) 355.000
Fett 30.000 g
Mettet fett 20.400
Karbohydrater 0.000 g
Sukkerarter 0.000
Protein 18.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 3.500
Gtin D-pak 97026599058310
Opphavssted Frankrike
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Roquefort er for mange hedersgjesten på ostebordet/fatet. Naturell legges den på mørkt brød som rug, pumpernickel eller annet brød av surdeig. Den er også god som dessert sammen med tyttebær, rognebær eller solbærsyltetøy. En skikkelig Blue Cheese dressing lages av Roquefort. Osten brukes ofte i sauser og som gratinering, samt fyll i kanapeer. Roquefort passer også veldig godt sammen med pasta eller salat.
Smak Ostemassen er fuktig og smulete og bør skjæres opp med forvarmet kniv. Vernieres har mye blåmugg i seg. Smaken er kraftig og rik, konsistensen noe kort.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 1300 Gram
EPD nummer 2256931
Ingredienser Upasteurisert fåremelk, salt, animalsk løpe, syrekultur, penicillium roqueforti.
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Ja
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 3
Skarp 5
Fyldig 5
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 6