Til toppen

Roquefort Papillon black label AOP ca 1,35 kg

Produktnummer: 905811
EPD-nummer: 5511977
Antall i kartong: 4
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

634,62 pr kg

Tradisjonsrik og eksklusiv roquefort, passer like godt til matlaging som på dessertbordet.

Varer med variabel vekt

Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies.   Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utleveringsdagen.

Du betaler aldri for mer enn det du får :)

Les mer om varer med vektvariable vekt her

 

Fasthet Fasthet
Skarphet Skarphet
Fyldighet Fyldighet
Sheep
Roquefort er en av de eldste ostene vi kjenner til med historie helt tilbake til det 8. århundre. Denne blåmuggosten blir produsert av upasteurisert fåremelk i landsbyen med samme navn. Landsbyen Roquefort ligger i fjellområdet Massif Central i Syd-Frankrike (Nord-vest for Montpellier). I perioden desember til juli melkes sauene om morgenen og om kvelden. En sau kan gi ca. 200 liter i denne perioden, og melken er rik og fet. Under produksjonsprosessens blir det strødd et spesielt "muggpulver" over ystlene. Dette unike pulveret består av mugg fra rugbrød som Papillon selv produserer den dag i dag. Papillon produksjonen foregår i dag på et mer moderne meieri enn de hadde under oppstarten i 1906, og osten lagres i de helt spesielle kalksteinsgrotter i fjellet Combolou som omgir byen. Her er det konstant temperatur (ca. 10 °C) og luftfuktighet på 98 % året rundt. Den fuktige luften fra fjellene trenger inn i grottene og gir osten noen biologiske betegnelser som er helt enestående i verden. Ostene pikeres, slik at den blå-grønne muggen utvikler seg optimalt. Etter ca. 3 uker blir ostene pakket inn i folie og deretter flyttet inn i et kjøligere lager med noe fuktigere luft. Modningen varer i ca. 4 - 6 mnd. og i løpet av denne perioden har osten utviklet seg godt og er klar for salg. Roquefort er en A.O.P. ost - (Appelation Origin Protegee) som er en europeisk kvalitetsbetegnelse på landbruksvarer av alle slag. Den gis bare til ost av aller høyeste kvalitet. Papillon fikk sin A.O.P. - betegnelse i 1925 som den første i Frankrike og i 1979 fikk de full AOC-godkjenning. Denne varianten av Roquefort Papillon har den beste klassifiseringen noe som har gitt den betegnelsen Black Label.
Smak
Roquefort Black Label har fine karakteristiske blåskimmel marmoreringer pent fordelt i hele osten. Den har en ren smak, som er noe salt og helt forskjellig fra melkens sødme. Ostemassen er fuktig og smuldrende, og bør ideelt sett skjæres med en tynn varm kniv. Jo mere osten modnes, desto kraftigere blir den på smak.
Bruksområder
Roquefort Papillon Black Label er for mange en hedersgjest på ostebordet. Server den gjerne naturell på mørkt brød som rug, pumpernickel eller annet surdeigsbrød. Denne osten er også god til dessert sammen med noe søtt og friskt som solbærsyltetøy, friske pærer eller tørkede frukter som fiken eller aprikoser sammen med valnøtter. Osten brukes ofte i sauser og som gratinering, samt fyll i kanapeer. Roquefort passer også veldig godt sammen med pasta eller salat.
Spesifikasjoner
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Max.temp 8 °C.
Gtin F-pak 2369201500008
Gtin D-pak 93177899992317
Drenet vekt (Kg) N/A
Opprinnelsesland Frankrike
Tilleggsinfo framstilt av rå melk.
Opphavssted Frankrike
EPD nummer 5511977
Ingredienser Upasteurisert fåremelk, salt, animalsk løpe, syrekultur, Penicillium roqueforti.
Min.temp 2 °C.

Datablad

Produktark Last ned
Salgsark Last ned
Næringsinnhold
Protein (g) 21
Fett (g) 32
Hvorav sukkerarter (g) 0
Energi (KJ) 1572
Energi (KCal) 379
Salt (g) 3.6
Karbohydrater (g) 1.8
Hvorav mettede fettsyrer (g) 20
Kostfiber (g) 0
oluf.allergens.shellfish
Fri for
skalldyr
oluf.allergens.nuts
Fri for
nøtter
oluf.allergens.eggs
Fri for
egg
oluf.allergens.soy
Fri for
soya
oluf.allergens.molluscs
Fri for
bløtdyr
oluf.allergens.milk
Inneholder
melk
oluf.allergens.celery
Fri for
selleri
oluf.allergens.sulphite
Fri for
sulfitt
oluf.allergens.sesame
Fri for
sesam
oluf.allergens.lupines
Fri for
lupiner
oluf.allergens.glut
Fri for
gluten
oluf.allergens.fish
Fri for
fisk
oluf.allergens.mustard
Fri for
sennep
oluf.allergens.nuts.peanut
Fri for
peanøtt
Allergener
Skalldyr Fri for
Nøtter Fri for
Havre Fri for
Egg Fri for
Khorasanhvete Fri for
Soya Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Bløtdyr Fri for
Hvete Fri for
Kasjunøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Melk Inneholder
Paranøtter Fri for
Mandler Fri for
Selleri Fri for
Sulfitt Fri for
Sesam Fri for
Lupiner Fri for
Rug Fri for
Hasselnøtter Fri for
Gluten Fri for
Fisk Fri for
Sennep Fri for
Bygg Fri for
Peanøtt Fri for
Spelthvete Fri for
Valnøtter Fri for
Merkeordning
Kosher Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Halal Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Debio økologisk Nei
Hovedbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned

Cholula originalsaus hot 150 ml

Mexikansk chilisaus med krutt i.
380465
634,62 pr kg

Federzoni balsamico oro bianco 250 ml

Delikat, velbalansert balsamico fra Modena, av produsentens "hvitt gull-kvalitet".
410378

Chèvre 1 kg

Fransk chèvre i sylinderform.
904542

Saint Agur ca 2,3 kg

En rik og fyldig blåmuggost, passer like godt til matlaging som på dessertbordet.
905824