Rødvin- og portvinssaus med OSCAR® rødvin- og portvinsreduksjon
Rødvin- og portvinssaus som passer til klassiske retter med storfe og lam med rødvin- og portvinsreduksjon. Oppskriften er utviklet for restaurant og storkjøkken.
Til 10 porsjoner trenger du:
- 30 g OSCAR® premium rødvin- og portvinsreduksjon
- 40 g OSCAR® premium lammejuice pasta
- 5 dl vann
- 5 g timian
- 10 g rosmarin
- 10 g hvitløk
- 30 g gastrique*
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok opp vannet og tilsett OSCAR® premium rødvin- og portvinsreduksjon og 40 g OSCAR® premium lammejuice pasta.
- Tilsett deretter urter og hvitløk.
- Kok sausen til den redusert med ca 20 %.
- Sil sausen og smak til med gastrique, salt og pepper.
* Gastrique: ca 2-3 ss vineddik kokes med ca 1 ts sukker.
