
Potetsalat med dukkah
En fargerik og smakfull salat som kombinerer nypoteter, sprø grønnsaker og en krydret rød dukkah. Perfekt som tilbehør til grillmat eller som en enkel lunsj i solen.
Ingredienser (til 4 porsjoner)
- 400 g nypoteter eller perlepoteter
- 100 g sukkererter (eller andre grønnsaker, som grønn asparges, agurk eller rosenkål)
- 4 reddiker
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- Rød dukkah
- Flaksalt eller havsalt
- Frisk basilikum (eller persille, timian eller andre urter til pynt)
Slik gjør du:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl potetene til romtemperatur og del dem i to.
- Skyll og rens sukkererter og reddiker (eller eventuelle andre grønnsaker du bruker). Del grønnsakene i mindre biter.
- Ha poteter og grønnsakene i en stor bolle. Drypp over olivenolje og sitronsaft.
- Dryss godt med rød dukkah og salt.
- Bland forsiktig til alt er jevnt dekket av olje og krydderblanding.
- Topp salaten med friske basilikumblader eller andre urter du liker.