Til toppen

Ovnsbakt laks med chunky tapenade

Ovnsbakt laks med chunky tapenade

Slik gjør du:

1. Varm opp ovnen til 185 grader, smør laksen med litt olivenolje, pensle på sambal oelek og salt.

2. Bak laksen i ovnen til den er gjennomstek, ca: 15 min. Når laksen er ferdig skives den opp og serveres med tapenade og kokt potet.

3. Tapenade: Grovhakk oliven og legg de i en skål med marinaden. Finhakk persille, kapers, hvitløk og sardiner. Bland alt med olivene og riv over sitronskall og press over sitronsaft, rør i olivenolje til en glatt konsistens. Smak til med pepper. Har godt av å stå og hvile litt.

 

4 porsjoner

  • 500 g laksefilet
  • sambal oelek
  • Iliada kalamata olivenolje
  • salt
Chunky tapenade
  • 2 pk Riddherheims kalamonoliven
  • persille
  • 1 ss Figaro kapers
  • 3 stk sardinfileter
  • 0.5 stk sitron
  • 1 hvitløksbåt
  • Iliada kalamata olivenolje
  • pepper