Til toppen
Ovnsbakt laks med chunky tapenade

Ovnsbakt laks med chunky tapenade

4 porsjoner

  • 500 g laksefilet
  • sambal oelek
  • Iliada kalamata olivenolje
  • salt
Chunky tapenade
  • 160 g grønne oliven u/sten
  • persille
  • 1 ss kapers
  • 3 stk ansjonsfileter
  • 1/2 stk sitron
  • 1 hvitløksbåt
  • Iliada kalamata olivenolje
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm oven til 185 grader
  2. Smør laksen med litt olivenolje, pensle på sambal oelek og salt.
  3. Stek laksen i ovnen til den er gjennomstek, ca: 15 min.
  4. Lag tapenade: Grovhakk oliven og legg dem i en skål med marinaden. Finhakk persille, kapers, hvitløk og ansjos. Bland alt med olivene og riv over sitronskall og press over sitronsaft, rør i olivenolje til en glatt konsistens. Smak til med pepper.
  5. Når laksen er ferdig skives den opp og serveres med tapenade og kokt potet.
Sorter Navn (a > å)

Conimex sambal oelek 200 g

Sambal er laget av fersk, malt chilipepper, har en karakteristisk krydret smak og hører til i alle indonesiske retter.
820747

Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO 500 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak
420183

Iliada kapers 100 g

Små aromatiske kapers fra Iliada
401130
Kjølevare

Ortiz ansjos i olivenolje 78 g

Ansjosfileter i olivenolje.
181040
Kjølevare

Ridderheims queenoliven u/sten m/urter 160 g

Pimentofylte oliven i en marinade med persille, basilikum og hvit vermut.
961285