Osteiskake med Røyland krydret tyttebær
En nydelig og frisk osteiskake med krydret tyttebærsyltetøy fra Røyland Gård kan du trygt servere til de fineste anledninger. Ekstra kjekt er det også med en iskake på lur når man får uventede gjester eller har lyst til å kose seg litt ekstra.
En kake
Nøttebunn
- 200 g hasselnøtter
- 1 ts vaniljesukker
- 5 eggehviter
- 2 dl sukker
Osteiskrem med krydret tyttebær
- 1 glass Røyland krydret tyttebær
- 4 dl kremfløte
- 5 eggeplommer
- 400 g kremost
- 2,5 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- Litt smør eller nøytral olje til smøring av form
Osteiskrem:
- Pisk fløte til en litt stiv krem.
- Pisk kremost, vaniljesukker og 1 dl sukker til det er kremet og uten klumper.
- Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til stiv eggedosis.
- Bland krem, kremost og eggedosis, ikke rør for mye, da blir iskaka kompakt.
- Hell blandingen over nøttebunnen, fordel krydret tyttebærsyltetøy over og bland det forsiktig ned i isen med en kniv eller gaffel. Lag gjerne rundinger for ekstra fint mønster. Fryses minst 6 timer før servering.
- La kaka stå i kjøleskapet ca. 10 minutter før servering.
Tips: Røyland Krydret Tyttebær kan fint erstattes med Røyland Krydret Blåbær. Hasselnøtter kan erstattes med mandler.