Nudelsalat med biff og peanøttsaus
Sprø og frisk salat med saftig grillet biff og asiatisk peanøttsaus. Perfekt mat å servere på grillfesten. Gjør klar nudler, salat og saus på forhånd og grill biffen rett før servering.
4 porsjoner
- 400 g entrecote eller ytrefilet
- Try me Tiger sauce
Peanøttsaus
- 1 pose Conimex satay saus
- 1,5 dl kokende vann
- 2 ss Saitaku sushi soyasaus
- 1 ts revet/finhakket ingefær
- 1 ts sukker
- ½ lime, saften
- 1-2 ts sriracha
Salat
- BK eggnudler
- ½ agurk
- 3 stk reddiker
- 1 håndfull babyspinat eller baby leaf mix
- 1 håndfull fersk koriander
- 2 stilker vårløk
Slik gjør du
- Lag peanøttsaus ved å røre ut mix til satay saus med varmt vann. Smak til med soyasaus, ingefær, limesaft, sukker og sriracha.
- Kok eggnudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet og vend nudlene med litt olje for å hindre at de kleber.
- Kutt agurken i to på langs og skrap ut de våte frøene. Kutt agurk, reddik og vårløk i tynne skiver med en mandolin, osteøvel eller skarp kniv. Bland med salatblader og urter.
- Grill entrecote 1 minutt på hver side på høy/direkte varme. Pensle rikelig med Try med Tiger sauce og grill i 1-2 minutter til på hver side. Sjekk om kjøttet har ønsket stekegrad ved å kjenne på det eller bruk et steketermometer (ca 55 grader for rå/medium). La kjøttet hvile i ca 10 minutter.
- Bland salat og nudler. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på toppen av salaten. Hell halvparten av peanøttsausen over salaten og server resten ved siden av.