Matmuffins med Brie de Paris og sprøstekt bacon
En herlig oppskrift på muffins vi ofte vender tilbake til. Disse passer fint som lunsj, til turmat eller når du er fysen på noe godt.
Ca. 20 små muffins
- 125 g Brie de Paris
- 3 egg
- 2 dl kesam naturell
- 1 dl melk
- 100 g smør, smeltet
- 5 dl Dallari hvetemel tipo – 00
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 150 g bacon eller pancetta, delt i mindre biter og sprøstekt
- 100 g hermetisk mais
- 50 g soltørkede tomater, i små terninger
- 2 stilker vårløk, i tynne skiver
- nigellafrø, til pynt
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen egg, kesam, melk og smeltet smør.
- Rør inn hvetemel til en jevn deig og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen.
- Fordel røra i muffinsformer (som er satt i muffinsbrett), strø over nigellafrø.
- Stek muffinsene på midterste rille, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Her kan man fint bruke andre typer grønnsaker som purre, paprika, stekt sjampinjong eller løk. Bacon kan erstattes med sprøstekt spekeskinke. Dersom røra blir for tykk, spe med litt melk.