Til toppen

Leonardi balsamico 20 år 65 g

Varenummer: 410604
EPD nummer: 1691807
F-pak i D-pak: 4
Fra:

Delikat og eksklusiv balsamico lagret i hele 20 år.

Leonardi familien har i 4 generasjoner produsert balsamico etter den hundreårige Modenatradisjonen. Det benyttes Lambrusco og Trebbianodruer som høstes inn for hånd fra slutten av september til begynnelsen av oktober. Etter plukkingen presses druene forsiktig til en most som settes raskt til koking, slik at den ikke starter å gjære. Mosten kokes i åpne stålbeholdere i 36-48 timer til den er redusert til det halve. Balsamicoen lagres så på fat av ulike tresorter for å oppnå sin spesielle karakter. Tønnene fylles ¾ fulle og plasseres på loft hvor det er veldig varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Tønnene har et hull på toppen som er dekket av et klede slik at væske kan fordampe. Hver vinter tappes 1/3 av de minste tønnene i utvalgte serier til salg. De fylles opp igjen av den noe større tønnen ved siden av, og slik fortsetter det med påfylling fra yngre eddik. Jo større tønnen er, jo yngre er eddiken. Av 100 liter druemost blir det ca. 1,5 liter balsamico. Mange år med kjærlighet, omtanke, og respekt for tradisjoner kjennes i hver dråpe. Dette er et naturprodukt uten sukker- eller fargetilsetninger som har fått sin fyldige konsistens, mørke farge og runde smak etter år med lagring og pleie, og må ikke forveksles med billigere industrifremstilt balsamico. Denne eksklusive balsamicoen er tappet på spesialdesignede flasker og leveres i eske. De selges kun i et begrenset antall hvert år, og nummereres for hånd.
Spesifikasjoner
Vilkår for oppbevaring og bruk Etter åpning; bør oppbevares tørt og kjølig, og ikke i direkte sollys.
Energi (KJ) 1091.000 KJ
Energi (KCal) 260.000 KCal
Fett 0.000 g
Mettet fett 0.000
Karbohydrater 60.000 g
Sukkerarter 60.000
Protein 1.070 g
Kostfiber 0.000
Salt 0.000
Gtin D-pak 48033378343233
Gtin F-pak 8033378343235
Opphavssted Italia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Balsamico har den søt-sure smaken som kan fullende smaksopplevelsen i en rett. Ulik lagringstid gjør at eddikene har ulike bruksområder. Denne eddiken er spesielt godt egnet til: stekte, kokte eller rå grønnsaker, suppe, ris, pasta, risotto, poteter, stekt kjøtt, fisk, røkt laks, skinke og salami, fruktsalat, iskrem, yoghurt, ost og sjokolade. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Smak Leonardi balsamico har en rund og fyldig smak som bærer preg av gamle tradisjoner og år med pleie. Smaken utvikler seg med årene og blir søtere for hvert år. Denne balsamicoen har ligget på fat i 20 år, og har utviklet en fantastisk fylde med smak av vanilje og fiken.
Antall F-pak i D-pak 4
Standard pakningsenhet 65 Gram
EPD nummer 1691807
Ingredienser Innkokt druemost (sulfitt).
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Fri for
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Ja
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Ingen temperaturkrav
Min.temp 2 °C.
Max.temp 25 °C.
Hovedbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned
Dokumentliste
Legg i liste for å generere flere dokumenter på en gang.
Legg i liste