Til toppen
Kyllingfilet med Brie de Paris

Kyllingfilet med Brie de Paris

4 poesjoner

  • 400 g små poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 søtpotet
  • 1 persillerot
  • 2 ss smør
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • salt og pepper
  • 4 kyllingfileter med skinn
  • 4 ss aprikossyltetøy

Fyll

  • 100 g valnøtter
  • 4 ss hakkede urter, f.eks. timian, basilikum og bladpersille
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 250 g Brie de Paris
  • 125 g kremost naturell
  • 1 eggeplomme
  • salt og pepper

Vintersalat

  • 200 g salatmiks, gjerne med radiccio, hjertesalat
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 appelsin
  • 2 pærer
  • 4 ss hakkede valnøtter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 210 °C.
  2. Del ev. større poteter i to, skrell og del gulrøtter, søtpotet og persillerot i biter. Ha alt i en ildfast form og vend med smør i biter og olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 10 minutter mens du forbereder kyllingen.
  3. Lag fyllet ved å kjøre valnøtter, urter og hvitløk med olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad til fint. Ha i brie, kremost, eggeplomme, salt og pepper og kjør til en jevn masse.
  4. Lag et snitt på langs i kyllingfileten og fyll med ostefyllet.
  5. Ta ut formen med grønnsakene og legg kyllingen i. Pensle kyllingen godt med aprikossyltetøy.
  6. Sett formen tilbake i oven og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.

Sorter Navn (a > å)
Kjølevare

Brie de Paris 250 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.
903208

Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.
420205

St. Dalfour aprikos 284 g

Fransk syltetøy som er kun søtet med naturlig fruktsaft og er uten tilsetningsstoffer, og har en frisk og god smak av aprikos.
430137