Til toppen

Kyllingfilet med Brie de Paris


Kyllingfilet med Brie de Paris

Slik gjør du:

Sett ovnen på 210 °C. Del ev. større poteter i to, skrell og del gulrøtter, søtpotet og persillerot i biter. Ha alt i en ildfast form og vend med smør i biter og olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 10 minutter mens du forbereder kyllingen.

Lag fyllet ved å kjøre valnøtter, urter og hvitløk med olivenolje i en kjøkkenmaskin med knivblad til fint. Ha i brie, kremost, eggeplomme, salt og pepper og kjør til en jevn masse. Lag et snitt på langs i kyllingfileten og fyll med ostefyllet.

Ta ut formen med grønnsakene og legg kyllingen i. Pensle kyllingen godt med aprikossyltetøy. Sett formen tilbake i oven og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt.

4 poesjoner

porsjoner
400 g små poteter
2 gulrøtter
1 søtpotet
1 persillerot
2 ss smør
salt og pepper
4 kyllingfileter med skinn
Fyll
100 g valnøtter
4 ss hakkede urter, f.eks. timian, basilikum og bladpersille
1 hvitløksfedd
125 g kremost naturell
1 eggeplomme
salt og pepper
200 g salatmiks, gjerne med radiccio, hjertesalat
1 appelsin
2 pærer
4 ss hakkede valnøtter

Legg oppskrift i handlevogn