Kokkefaglig bransjefokus
Oluf Lorentzen har egne kokker som sørger for solid kokkefaglig kunnskap og innsikt i bransjen.
Tatjana Henneman har arbeidet hos Oluf Lorentzen siden 2013, først som salgskonsulent/kokk i Rogaland og Agder, fra 2020 som KAM/Culinary Advisor på hovedkontoret i Vestby samt ansvarlig for Troms og Finnmark.
– I storhusholdning er vi tre med kokkefagbrev. Til sammen har vi mange års erfaring og kunnskap. Flere av mine kolleger har arbeidet i Oluf Lorentzen i både 20 og 30 år, forteller Henneman.
Følger med på nye trender og smaker
– Vi følger hele tiden med i markedet for å plukke opp nyheter, trender og ønsker, både fra kunder og bransjen. Det er utrolig hva bransjen snapper opp, og vi får ofte spørsmål om vi kan skaffe det ene og andre. Det er moro når vi treffer blink og får suksess med noe nytt, særlig når vi er først med å importere varen til Norge, sier hun.
Oluf Lorentzen har også en stor innkjøpsavdeling som deltar på messer i hele verden, nettopp med henblikk på kommende trender, varer og produkter som er nye og spennende for det norske markedet.
Tror på pastatrend
– Er det noen klare trender når det gjelder produkter nå?
– Det går fortsatt mye i italienske varer, som ost, spekemat og pasta. Pizzatrenden ser aldri ut til å ta slutt, og det kommer stadig nye varianter. Også interessen for norske oster har vokst enormt de siste årene – og er fortsatt økende, sier Tatjana Henneman.
Signaler fra Europa tyder på at den neste store «boomen» er pasta. Selv om vi i Norge er godt kjent med pasta, vil det trolig dukke opp flere pastarestauranter som er mer autentiske og tro til det gamle og tradisjonsrike.
Vil ha de beste og mest autentiske varene
– Hva etterspør kokkene, og hvor mye betyr kvalitet på råvarer og produkter for kjøkkensjefer og kokker?
– Kokkene vil ha de beste og mest autentiske varene innen feltet de jobber, for eksempel pizzamel og fersk ost fra Italia til pizzarestaurantene. Krafter og fonder fra Oscar samt fersk og tørr kvalitetspasta er også etterspurt, forteller Tatjana Henneman.
Visste du at...
Oluf Lorentzen tilbyr inspirasjonskurs og demoer for store og gode kunder, enten på internt på Vestby eller ute hos kunden. Tema for kurs og demoer er blant annet ost, pasta og pizza.
Ta kontakt for mer informasjon